Пастет от сьомга с масло
Необходими продукти:
- 150 грама масло + още за намазване
- 1 супена лъжица зехтин
- 600 грама филе от сьомга
- 1/2 чаена лъжица настъргано индийско орехче
- 1/4 чаена лъжица лют пипер
- 5 капки сос Уорчесър
Начин на приготвяне:
Измийте добре бурканите с гореща вода, след което ги оставете да изсъхнат за 1 час във фурната на 120 градуса. След като изстинат ги намажете с масло.
Зехтина сложете в тиган и оставете да се сгорещи. Сложете рибните филета с кожата надолу, намалете температурата и оставете да се запекат за 2 минути. Обърнете и печете за още 2 минути. Покрийте с капак за минута, след което изключете котлона, но оставете рибата в тигана върху топлината за още 5 минути.
Разтопете маслото на ниска температура, след като се втечни, продължете да го готвите за още 8-9 минути, докато бялата пяна изплува на повърхността му.
Междувременно раздробете сьомгата с вилица и подправете с индийското орехче, пипера и соса Уорчестър. Разбъркайте и почистете от костите, ако има такива.
Прецедете маслото през тензух, за да отстраните млечните остатъци.
С половината от маслото полейте сьомгата, а останалата част загрейте отново за 5 минути, като бъркате от време на време.
Рибата разпределете между бурканчетата и отгоре полейте с маслото. Охладете и съхранявайте до 3-4 дни в хладилник.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС 3398
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Ориз със сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Сьомга с орехи и лимон
Коментари към Пастет от сьомга с масло