Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Пастет от сьомга с масло

Пастет от сьомга с масло

Пастет от сьомга с масло - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама масло + още за намазване
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 600 грама филе от сьомга
  • 1/2 чаена лъжица настъргано индийско орехче
  • 1/4 чаена лъжица лют пипер
  • 5 капки сос Уорчесър

Начин на приготвяне:

Измийте добре бурканите с гореща вода, след което ги оставете да изсъхнат за 1 час във фурната на 120 градуса. След като изстинат ги намажете с масло.

намажете бурканите

Зехтина сложете в тиган и оставете да се сгорещи. Сложете рибните филета с кожата надолу, намалете температурата и оставете да се запекат за 2 минути. Обърнете и печете за още 2 минути. Покрийте с капак за минута, след което изключете котлона, но оставете рибата в тигана върху топлината за още 5 минути.

пригответе сьомгата

Разтопете маслото на ниска температура, след като се втечни, продължете да го готвите за още 8-9 минути, докато бялата пяна изплува на повърхността му.

разтопете маслото

Междувременно раздробете сьомгата с вилица и подправете с индийското орехче, пипера и соса Уорчестър. Разбъркайте и почистете от костите, ако има такива.

почистете рибата и я подправете

Прецедете маслото през тензух, за да отстраните млечните остатъци.

 прецедете маслото

С половината от маслото полейте сьомгата, а останалата част загрейте отново за 5 минути, като бъркате от време на време.

Рибата разпределете между бурканчетата и отгоре полейте с маслото. Охладете и съхранявайте до 3-4 дни в хладилник.

напълнете бурканчетата

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Любопитно