Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян
Необходими продукти:
1 пушена скумрия
1 чаена лъжица настърган хрян
2 чаени лъжици дижонска горчица
2 супени лъжица заквасена сметана
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
100 грама масло
хляб и зелен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от кожата и костите, сложете месото в съда на блендер. Прибавете настъргания хрян, горчицата, черен пипер на вкус. Сложете сметаната и налейте лимоновия сок, след което разбийте всичко до получаването на еднородна комбинация.
Най-накрая прибавете нарязаното на кубчета масло и разбийте още веднъж. Подсолете и поднесете пастета върху филия хляб, като поръсите с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Скумрия плакия
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
- Соев пастет
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Бобен пастет с орехи
- Скумрия на скара с пикантна марината
- Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос
- Домашно маринована скумрия
Коментари към Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян