Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян

Необходими продукти:
1 пушена скумрия
1 чаена лъжица настърган хрян
2 чаени лъжици дижонска горчица
2 супени лъжица заквасена сметана
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
сок от 1/2 лимон
100 грама масло
хляб и зелен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от кожата и костите, сложете месото в съда на блендер. Прибавете настъргания хрян, горчицата, черен пипер на вкус. Сложете сметаната и налейте лимоновия сок, след което разбийте всичко до получаването на еднородна комбинация.
Най-накрая прибавете нарязаното на кубчета масло и разбийте още веднъж. Подсолете и поднесете пастета върху филия хляб, като поръсите с нарязан зелен лук.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Скумрия плакия
- Скумрия с лук на фурна
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Печена скумрия с чесън и магданоз
- Пастет от пилешки черен дроб с чесън и коняк
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пастет от пилешки черен дроб с кашкавал и зеленчуци
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Пастет от риба тон и бял боб с чесън и лимонов сок
Коментари към Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян