Пастет от леблебия с фъстъчено масло

Необходими продукти:
1 ч. ч. леблебия
2 ч. л. лимонов сок
3 с. л. сусамов тахан
2 с. л. фъстъчено масло (или зехтин)
2 скилидки чесън
1 ч. л. сладък червен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Накиснете нахута за 1 нощ или за не по-малко от 6 часа. Той трябва да увеличи значително обема си. След това сварете във вода (без сол). Не е необходимо да варите дълго време. Готовността проверете като стиснете с пръсти едно зърно и ако то стане на пюре, значи леблебията е сварена достатъчно. Сложете сол в края на варенето, отцедете водата и я запазете (ще ви трябва по-късно). Пасирайте нахута (да се получи пюре), добавете сусамовия тахан, лимоновия сок, намачкания чесън и отново разбийте. Ако сместа стане много гъста, разредете с малко от бульона, който отделихте от варенето на леблебията. Идва ред на фъстъченото масло - прибавете и него, разбъркайте до получаване на гладка консистенция.
Напръскайте готовия пастет с фъстъчено масло или направете "дупчици" и налейте в тях от него. Поръсете с червен пипер и нарязан на ситно магданоз.
Намажете на филия хляб и бон апети!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 250 г ЗЕМЕЛА
ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО КРЪНЧИ 250 г ЗЕМЕЛА
ПРОТЕИНИ СИ ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
КФД НУТРИШЪН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
МАЙПРОТЕИН ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 1000 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ФЪСТЪЧЕНО МАСЛО 50 гр. * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Фъстъчено масло – състав, ползи и вреди от консумацията му
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Тортила с банани и фъстъчено масло
- Яйчен пастет с лук и орехи
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Лучен пастет с крема сирене и майонеза
- Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки
Коментари към Пастет от леблебия с фъстъчено масло