Паста от ядки и карамел Пралин
Необходими продукти:
150 грама лешници
150 грама бадеми
250 грама фина захар
10 милилитра масло от лешници
малко масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Застелете дъното на подходяща форма за печене с пергамент, разпределете равномерно
ядките. Изпечете ги за около 8-10 минути, докато придобият лек златист цвят.
След това ги прехвърлете в дълбок съд с дебело дъно, сложете на котлона (при средна температура) и добавете захарта постепенно. През това време разбърквайте, за да може ядките да се покрият с карамел. Това ще отнеме около 10-15 минути, карамелът ще придобие кехлибарен цвят.
Намажете лист пергамент с малко масло и разпределете равен слой от ядките и карамела. Оставете сместа да се охлади напълно, след което начупете на парчета.
С помощта на блендер или кухненски робот смелете до получаването на "брашно".
Добавете маслото от лешници (или друга растителна мазнина) и разбийте на висока скорост. Резултатът е вкусна гъста паста, позната като "Пралин" (Пралина), която сложете в плътно затварящ се буркан или друг подходящ съд.
Може да съхранявате в камерата на хладилника до 1 месец след приготвянето.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО ЦВЕТЕН МЕД С ЛЕШНИЦИ 240 г 040525 FAMILLE MARY
НУКС МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО СУХО МАСЛО - ЗЛАТНИ ЧАСТИЦИ - 50 мл.
ДЖОРДЖ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 24/7 SILVER 50 мл
Безплатна доставка за България!ФЛОРАС СИКРЕТ БИЛКОВ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ BALANCE & MOISTURE 30 мл
КРЕМ ЛЕШНИК И КАКАО 160 г ЗДРАВНИЦА
ПРАНАРОМ МАСЛО ОТ ЛЕШНИК 50 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Лешник - ползи и вреди
- Излекувайте простатата с черупки от лешници
- Лешниково мляко – хранителен състав и ползи за здравето
- Лешниково масло - част 1
- Лешник, Леска, Цариградска леска, Цариградски лешник
- Шоколадови бисквити с лешници
- Ябълкова халва с лешници и стафиди
- Млечен шейк с течен шоколад и лешници
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Лешниково масло - част 2
Коментари към Паста от ядки и карамел Пралин