Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Паниран пикантен шаран

Паниран пикантен шаран

Паниран пикантен шаран - изображение

Необходими продукти

1 шаран (малък)

За маринатата:

6 с. л. прясно мляко

1 с. л. горчица

1 ч. л. мед

1 ч. л. оцет

2 - 3 скилидки чесън

За панировката:

1/2 ч. ч. царевично брашно (или повече)

1 ч. л. сол

1/2 ч. л. смлян черен пипер

1 ч. л. суха мащерка

щипка сладък червен пипер

Начин на приготвяне:

Смесете в купа всички продукти за маринатата (чесънът да е намачкан) и оставате за 10 минути, за да се поемат вкусовете. Рибата нарежете на порции и сложете за 10 минути в маринатата. Обръщайте парчетата няколко пъти, за да се овкусят от всички страни равномерно. В чиния смесете всички съставки за панировката (мащерката стрийте с пръсти), количеството пипер може да промените в зависимост от предпочитанията ви.

Загрейте олио в тиган, оваляйте всяко парче шаран добре в маринатата, след това в панировката и изпържете в мазнината до златисто. Поднесете със салата, гарнитура или просто с лимон.

Добър апетит!

Още по темата:

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноНовиниЛайфстайлДиетиСпортИсторияХранене при...