Паниран пикантен шаран
Необходими продукти
1 шаран (малък)
За маринатата:
6 с. л. прясно мляко
1 с. л. горчица
1 ч. л. мед
1 ч. л. оцет
2 - 3 скилидки чесън
За панировката:
1/2 ч. ч. царевично брашно (или повече)
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян черен пипер
1 ч. л. суха мащерка
щипка сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете в купа всички продукти за маринатата (чесънът да е намачкан) и оставате за 10 минути, за да се поемат вкусовете. Рибата нарежете на порции и сложете за 10 минути в маринатата. Обръщайте парчетата няколко пъти, за да се овкусят от всички страни равномерно. В чиния смесете всички съставки за панировката (мащерката стрийте с пръсти), количеството пипер може да промените в зависимост от предпочитанията ви.
Загрейте олио в тиган, оваляйте всяко парче шаран добре в маринатата, след това в панировката и изпържете в мазнината до златисто. Поднесете със салата, гарнитура или просто с лимон.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Как да изчистим шаран бързо и лесно
- Пържен шаран с чеснов сос
- Рецепти за пълнен шаран с ориз и гъби
- Рецепти за пълнен шаран с домати и лук на фурна
- Шаран див
- Шаран на фурна със зеленчуци
- Шаран
- Шаран с лук, гъби и кашкавал
- Рецепти за пълнен шаран с кромид и с праз лук
- Пълнен шаран със сушени сини сливи и орехи
Коментари към Паниран пикантен шаран