Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос

Необходими продукти:
- 300 грама сварен карфиол
- 1 разбито яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 200 грама настърган пармезан
- 2 чаени лъжички сух риган
- 10 грама чесън на прах
- сол, черен пипер и зехтин
за соса
- 3 чаени лъжички доматено пюре
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 нарязани скилидки чесън
- 1 маринована червена чушка
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето с прясното мляко, а бадемовото брашно с пармезана, ригана и чесъна на прах. Подправете карфиола със сол, черен пипер, потопете го в млечната смес, а след това в брашнената. Подредете карфиола върху застлана тава с лист пергамент и поръсете със зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. През това време пригответе соса като смесите майонезата с пюрето и добавите нарязани ситно чесън и чушки. Разбъркайте и охладете. След готовност поднесете пармезановите хапки, гарнирани с получения сос.
Добър апетит!
Източник: www.wrytoasteats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Салата Табуле с карфиол
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Домашен ориз от карфиол
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Паниран карфиол с къри
Коментари към Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос