Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос

Необходими продукти:
- 300 грама сварен карфиол
- 1 разбито яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 200 грама настърган пармезан
- 2 чаени лъжички сух риган
- 10 грама чесън на прах
- сол, черен пипер и зехтин
за соса
- 3 чаени лъжички доматено пюре
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 нарязани скилидки чесън
- 1 маринована червена чушка
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето с прясното мляко, а бадемовото брашно с пармезана, ригана и чесъна на прах. Подправете карфиола със сол, черен пипер, потопете го в млечната смес, а след това в брашнената. Подредете карфиола върху застлана тава с лист пергамент и поръсете със зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. През това време пригответе соса като смесите майонезата с пюрето и добавите нарязани ситно чесън и чушки. Разбъркайте и охладете. След готовност поднесете пармезановите хапки, гарнирани с получения сос.
Добър апетит!
Източник: www.wrytoasteats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки без захар * 40
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Карфиол, Цветно зеле
- Цветно зеле, карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
- Запечен карфиол със сирена и бекон
- Пържен карфиол по корейски
Коментари към Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос