Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос
Необходими продукти:
- 300 грама сварен карфиол
- 1 разбито яйце
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1/2 чаена чаша бадемово брашно
- 200 грама настърган пармезан
- 2 чаени лъжички сух риган
- 10 грама чесън на прах
- сол, черен пипер и зехтин
за соса
- 3 чаени лъжички доматено пюре
- 1 супена лъжица майонеза
- 2 нарязани скилидки чесън
- 1 маринована червена чушка
Начин на приготвяне:
Смесете яйцето с прясното мляко, а бадемовото брашно с пармезана, ригана и чесъна на прах. Подправете карфиола със сол, черен пипер, потопете го в млечната смес, а след това в брашнената. Подредете карфиола върху застлана тава с лист пергамент и поръсете със зехтин.
Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. През това време пригответе соса като смесите майонезата с пюрето и добавите нарязани ситно чесън и чушки. Разбъркайте и охладете. След готовност поднесете пармезановите хапки, гарнирани с получения сос.
Добър апетит!
Източник: www.wrytoasteats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пържен карфиол по корейски
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
Коментари към Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос