Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос

Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос

Паниран печен карфиол с пармезанова коричка и сос - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама сварен карфиол
  • 1 разбито яйце
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 1/2 чаена чаша бадемово брашно
  • 200 грама настърган пармезан
  • 2 чаени лъжички сух риган
  • 10 грама чесън на прах
  • сол, черен пипер и зехтин

 

за соса

 

  • 3 чаени лъжички доматено пюре
  • 1 супена лъжица майонеза
  • 2 нарязани скилидки чесън
  • 1 маринована червена чушка

 

Начин на приготвяне:

 

Смесете яйцето с прясното мляко, а бадемовото брашно с пармезана, ригана и чесъна на прах. Подправете карфиола със сол, черен пипер, потопете го в млечната смес, а след това в брашнената. Подредете карфиола върху застлана тава с лист пергамент и поръсете със зехтин.

паниран карфиол

Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 25 минути. През това време пригответе соса като смесите майонезата с пюрето и добавите нарязани ситно чесън и чушки. Разбъркайте и охладете. След готовност поднесете пармезановите хапки, гарнирани с получения сос.

паниран карфиол

Добър апетит!

Източник: www.wrytoasteats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаСнимки