Паниран кашкавал със заквасена сметана и подправки

Необходими продукти:
100 грама кашкавал (твърд вид)
4 яйца
1/2 чаена чаша брашно
заквасена сметана за потапяне на готовия кашкавал
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио
преварена вода
подправки по ваш избор за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете кашкавала на дълги парчета.
Направете тесто от яйцата, брашното и малко преварена вода. Подправете със смлян черен пипер и сол.
Потопете всяко парче в тази смес и изпържете в олио от двете страни. След това потопете в заквасена сметана и подредете в чиния. Поръсете с люта или друга подправка по избор, може с нарязан магданоз или копър и поднесете.
Да ви е вкусно!
Снимка: vkuso.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бърза пица на тиган от течно тесто
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Картофени питки с кашкавал
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Кашкавалена пита с извара и сусам
- Кашкавален сос Бешамел
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Бързо студено предястие от шунка и кашкавалено масло
- Пълнени макарони с кайма и кашкавал на тиган
Коментари към Паниран кашкавал със заквасена сметана и подправки