Паниран зелен боб

Необходими продукти:
- 100-150 грама бланширан зелен боб
- 3 супени лъжици бира
- 2 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена лъжичка чесън на прах
- 1/2 чаена лъжичка лук на прах
- сол, черен пипер на вкус
- зехтин за пържене
- сос по избор
Начин на приготвяне:
В купичка смесете бирата с брашното, чесъна, лука, солта, черния пипер и брашното. Разбъркайте до получаването на еднородна кашичка.
Сложете боба в купа, изсипете панировката и разбъркайте. Загрейте мазнината, внимателно панирайте зеления боб и изпържете. Отцедете и подредете в чиния. Поднесете панирания боб, гарниран със сос по избор.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Снимки: www.alisonsallspice.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Зелен фасул (зелен боб) - състав, ползи и противопоказания
- Зелен фасул с лук, домати и чесън
- Паниран зелен фасул на фурна с чеснов сос
- Салата от зелен боб и дресинг с балсамов оцет
- Салата от зелен боб с нахут, орехи и сирене
- Салата от зелен фасул с яйца и чесън
- Зелен и жълт боб с чесън и лимон
- Пъстра зеленчукова салата с царевица и зелен боб
- Зелена салата с едамаме, фъстъчен сос и тофу
- Зелен фасул с лук в доматен сос
Коментари към Паниран зелен боб