Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар
Необходими продукти
За тестото:
- 1,5 чаени чаши брашно (обикновено пшенично)
- 1 яйце
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица кристална захар
- 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 5 средни ябълки
- олио за изпържване на плодовете
- пудра захар (около една шепа) и малко канела за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете измитите ябълки, нарежете ги на кръгчета, дебели около 1/2 сантиметър, които почистете от сърцевината.
Направете палачинково тесто. Към прясното мляко прибавете брашното, захарта, яйцето и бакпулвера. Разбъркайте, за да стане сместа еднородна. В нея потопете резените ябълки и ги изпържете от двете страни в горещо олио.
За да се отцеди излишното количество мазнина, е добре да извадите готовите плодове върху хартия.
Поднесете ги поръсени със смляна канела и пудра захар.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kastrulkina.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТО MILLESIME ШАМПОАН ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ЦВЕТА 200 мл.
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКА И МЕНТА 60 мл
ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ 44 CATS PILOU 75 мл
ГАНЧЕВ СОК ЯБЪЛКИ И ЧЕРЕШИ 750 мл
ФИБРАКС таблетки * 120 ТОШКОВ
ХИП ПЮРЕ ТИКВА И ЯБЪЛКА С ПУЕШКО МЕСО 190 г 6183
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Ябълка
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
- Смути с банан, ябълка и портокал
Коментари към Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар