Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар

Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар

Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар - изображение

Необходими продукти

За тестото:

  • 1,5 чаени чаши брашно (обикновено пшенично)
  • 1 яйце
  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица кристална захар
  • 1/4 чаена лъжица бакпулвер

 

  • 5 средни ябълки
  • олио за изпържване на плодовете
  • пудра захар (около една шепа) и малко канела за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Обелете измитите ябълки, нарежете ги на кръгчета, дебели около 1/2 сантиметър, които почистете от сърцевината.

Направете палачинково тесто. Към прясното мляко прибавете брашното, захарта, яйцето и бакпулвера. Разбъркайте, за да стане сместа еднородна. В нея потопете резените ябълки и ги изпържете от двете страни в горещо олио.

За да се отцеди излишното количество мазнина, е добре да извадите готовите плодове върху хартия.

Поднесете ги поръсени със смляна канела и пудра захар.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kastrulkina.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлтернативна медицинаЛюбопитноЛайфстайлДиетиСнимкиБотаника