Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар

Необходими продукти
За тестото:
- 1,5 чаени чаши брашно (обикновено пшенично)
- 1 яйце
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 супена лъжица кристална захар
- 1/4 чаена лъжица бакпулвер
- 5 средни ябълки
- олио за изпържване на плодовете
- пудра захар (около една шепа) и малко канела за поднасяне
Начин на приготвяне:
Обелете измитите ябълки, нарежете ги на кръгчета, дебели около 1/2 сантиметър, които почистете от сърцевината.
Направете палачинково тесто. Към прясното мляко прибавете брашното, захарта, яйцето и бакпулвера. Разбъркайте, за да стане сместа еднородна. В нея потопете резените ябълки и ги изпържете от двете страни в горещо олио.
За да се отцеди излишното количество мазнина, е добре да извадите готовите плодове върху хартия.
Поднесете ги поръсени със смляна канела и пудра захар.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kastrulkina.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕГЕНЕРЛАЙФ МИТОХОНДРИАЛНА ФУНКЦИЯ капсули * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ЦВЕТЕН ЕЛИКСИР НА Д - Р БАХ ЛИБИДО 20 мл
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ПИРИН ДРИЙМ КОМПЛЕКС СУПЕР ИНТЕНЗИВЕН СЕРУМ ПРОТИВ БРЪЧКИ 30 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПАУЪР ОФ НЕЙЧЪР ЕЛЕКТРОЛИТИ БРАТ ДИЕТА прах за перорален разтвор * 12
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Лечебните свойства на ябълковия оцет
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Панирани ябълкови кръгчета в палачинково тесто с канела и пудра захар