Панирани пресни картофи с чесън и майорана

Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 100 грама галета
- скилидка чесън
- 1 чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица майорана
- растителна мазнина
Начин на приготвяне:
Смесете солта с майораната и чесъна (предварително пресован), налейте мазнината и оставете сосът да престои 15 минути.
Измийте старателно картофите, но не ги обелвайте, подсушете ги. Сложете в купа и залейте с ароматното олио. Разбъркайте и оставете за 20 минути.
След това оваляйте всеки картоф в галета и подредете в тава. Полейте с останалата мазнина.
Покрийте съда с лист алуминиево фолио и поставете в предварително нагорещена до 200 градуса фурна. Махнете фолио 10-15 минути преди ястието да бъде готово. Общото време за печене е около 40-50 минути.
Поднесете горещите картофи с копър.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: re-cept.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Панирани пресни картофи с чесън и майорана