Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Панирани пресни картофи с чесън и майорана

Панирани пресни картофи с чесън и майорана

Панирани пресни картофи с чесън и майорана - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пресни картофи
  • 100 грама галета
  • скилидка чесън
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 чаена лъжица майорана
  • растителна мазнина

 

Начин на приготвяне:

Смесете солта с майораната и чесъна (предварително пресован), налейте мазнината и оставете сосът да престои 15 минути.

Измийте старателно картофите, но не ги обелвайте, подсушете ги. Сложете в купа и залейте с ароматното олио. Разбъркайте и оставете за 20 минути.

След това оваляйте всеки картоф в галета и подредете в тава. Полейте с останалата мазнина.

Покрийте съда с лист алуминиево фолио и поставете в предварително нагорещена до 200 градуса фурна. Махнете фолио 10-15 минути преди ястието да бъде готово. Общото време за печене е около 40-50 минути.

Поднесете горещите картофи с копър.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: re-cept.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияАлт. медицинаИсторияЛюбопитноСнимкиЛайфстайлНовиниДиетиБотаникаЛечения