Панирани пилешки кюфтета с моцарела

Необходими продукти:
- 1 килограм пилешко филе
- 7-8 филии хляб
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 75 грама масло
- 1/2 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 150 грама моцарела
- скилидка чесън или повече
- 1/2 чаена чаша галета или повече
Начин на приготвяне:
Начупете хляба в купа и залейте със затопленото мляко. Докато парчетата омекнат, почистете филето от всички ципи, задължително го подсушете, след това нарежете на неголеми късове и смелете. Може да прокарате два пъти месото през машинката за мелене, така кюфтетата ще станат по-нежни.
Прибавете смляния вече накиснал се хляб, накълцаната глава лук и пресованата скилидка чесън. Подправете и омесете.
Каймата трябва да бъде еднородна, но да не е течна. От нея направете кюфтета, сплескайте ги върху дланта си, сложете по парче моцарела и го "облечете" в пилешкото. Докато правите това, добре е да мокрите ръцете си във вода, за да ви бъде по-лесно оформянето.
Оваляйте кюфтетата в галета и ги изпържете в разтопеното и сгорещено краве масло, докато се покрият със златиста препечена коричка.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешки кюфтета с картофи и кашкавал на фурна
- Пилешки кюфтета със спанак и кашкавал
- Кълцани пилешки кюфтета с кашкавал и стар лук
- Пилешки кюфтета с овесени ядки
- Пържени пуешки кюфтета с моцарела
- Пилешки кюфтета
- Кюфтета от пилешка кайма и тиквички в панировка от трици
- Пикантни пуешки кюфтета на скара с авокадо дип
- Кюфтета от пилешки дробчета с картофи и чесън
- Пилешки кюфтета с крема сирене и сметанов сос
Коментари към Панирани пилешки кюфтета с моцарела