Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани пилешки кюфтета с моцарела

Панирани пилешки кюфтета с моцарела

Панирани пилешки кюфтета с моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм пилешко филе
  • 7-8 филии хляб
  • 1/2 чаена чаша прясно мляко
  • 75 грама масло
  • 1/2 чаена лъжица сол
  • щипка черен пипер
  • 150 грама моцарела
  • скилидка чесън или повече
  • 1/2 чаена чаша галета или повече


Начин на приготвяне:

Начупете хляба в купа и залейте със затопленото мляко. Докато парчетата омекнат, почистете филето от всички ципи, задължително го подсушете, след това нарежете на неголеми късове и смелете. Може да прокарате два пъти месото през машинката за мелене, така кюфтетата ще станат по-нежни.

Прибавете смляния вече накиснал се хляб, накълцаната глава лук и пресованата скилидка чесън. Подправете и омесете.

Каймата трябва да бъде еднородна, но да не е течна. От нея направете кюфтета, сплескайте ги върху дланта си, сложете по парче моцарела и го "облечете" в пилешкото. Докато правите това, добре е да мокрите ръцете си във вода, за да ви бъде по-лесно оформянето.

Оваляйте кюфтетата в галета и ги изпържете в разтопеното и сгорещено краве масло, докато се покрият със златиста препечена коричка.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tvcook.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛайфстайл