Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирани маслини с майонезен чеснов сос

Панирани маслини с майонезен чеснов сос

Панирани маслини с майонезен чеснов сос - изображение

Необходими продукти:

  • 300-400 грама мариновани зелени маслини (без костилки)
  • по 1/2 чаена чаша брашно и галета
  • 1 яйце
  • олио на вкус за изпържване на маслинените хапчици

За соса:

  • 1/3 чаена чаша майонеза
  • 1 чаена лъжица пресен сок от лайм или лимон
  • 1 скилидка чесън или повече, ако предпочитате

 

Начин на приготвяне:

Отцедете маслините от маринатата, брашното и галетата сложете в две отделни чинии или купи, яйцето разбийте в трети съд.

панировка

Оваляйте маслините първо в брашното, след това потопете в разбитото яйце и накрая сложете в купата с галетата.

панировка

Веднага изпържете в горещо олио за около минута и извадете върху хартия, която ще попие излишната мазнина. После прехвърлете в чиния.

маслини

Сос направете, добавяйки лимоновия сок и счуканата скилидка чесън към майонезата.

чеснов сос

Готови сте да поднесете хрупкавото предястие.

Да ви е вкусно!

Източник: nashakuhnia.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиАлтернативна медицинаЛюбопитноБотаникаЛайфстайл