Панирани маслини с майонезен чеснов сос

Необходими продукти:
- 300-400 грама мариновани зелени маслини (без костилки)
- по 1/2 чаена чаша брашно и галета
- 1 яйце
- олио на вкус за изпържване на маслинените хапчици
За соса:
- 1/3 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжица пресен сок от лайм или лимон
- 1 скилидка чесън или повече, ако предпочитате
Начин на приготвяне:
Отцедете маслините от маринатата, брашното и галетата сложете в две отделни чинии или купи, яйцето разбийте в трети съд.
Оваляйте маслините първо в брашното, след това потопете в разбитото яйце и накрая сложете в купата с галетата.
Веднага изпържете в горещо олио за около минута и извадете върху хартия, която ще попие излишната мазнина. После прехвърлете в чиния.
Сос направете, добавяйки лимоновия сок и счуканата скилидка чесън към майонезата.
Готови сте да поднесете хрупкавото предястие.
Да ви е вкусно!
Източник: nashakuhnia.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛОКСИ ПОЧИСТВАЩ ШАМПОАН ESSENTIAL 7 OIL 1000 мл
ИКАРОВ МАСЛИНОВО МАСЛО 100 мл
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 4 КЕСТЕНЯВ
ЕЛИНА МЕД КРЕМ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО СЪС ЗЕЛЕНА МАСЛИНА 150 мл
ПАРУСАН ШАМПОАН ПРИ ПЪРХОТ 200 мл
ЛАНДЖЕЛИКА КОМПЛЕКТ SUPREME BEAUTY МАКАДАМИЯ
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Салата от маслини и лук
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Маслина (европейска)
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Пастет от маслини със сварени яйца
Коментари към Панирани маслини с майонезен чеснов сос