Панирани маслини с майонезен чеснов сос

Необходими продукти:
- 300-400 грама мариновани зелени маслини (без костилки)
- по 1/2 чаена чаша брашно и галета
- 1 яйце
- олио на вкус за изпържване на маслинените хапчици
За соса:
- 1/3 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжица пресен сок от лайм или лимон
- 1 скилидка чесън или повече, ако предпочитате
Начин на приготвяне:
Отцедете маслините от маринатата, брашното и галетата сложете в две отделни чинии или купи, яйцето разбийте в трети съд.
Оваляйте маслините първо в брашното, след това потопете в разбитото яйце и накрая сложете в купата с галетата.
Веднага изпържете в горещо олио за около минута и извадете върху хартия, която ще попие излишната мазнина. После прехвърлете в чиния.
Сос направете, добавяйки лимоновия сок и счуканата скилидка чесън към майонезата.
Готови сте да поднесете хрупкавото предястие.
Да ви е вкусно!
Източник: nashakuhnia.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАТО МАКС - НАТОКИНАЗА С ЕКСТРАКТ ОТ МАСЛИНОВИ ЛИСТА капсули 160 мг * 40 ЦВЕТИТА ХЕРБАЛ
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 6.7 ШОКОЛАДОВО КАФЕ
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ОТСЛАБВАНЕ
ВЕГАВЕРО АСТАКСАНТИН капсули 4 мг * 90
ПРОМОАЛВИТЕК-КОМПЛЕКС капсули * 30
СОУ СИМПЪЛ BEAUTY MAMA НАТУРАЛНО МАСЛО ПРИ СТРИИ ЗА БРЕМЕННИ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Маслина (европейска)
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Мариновано козе сирене с маслини, сушени домати, чесън и билки
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Салата от маслини и лук
- Рулца от раци в кашкавалена панировка с чесън
- Пилешки хапки в чеснова панировка
Коментари към Панирани маслини с майонезен чеснов сос