Панирани маслини с майонезен чеснов сос

Необходими продукти:
- 300-400 грама мариновани зелени маслини (без костилки)
- по 1/2 чаена чаша брашно и галета
- 1 яйце
- олио на вкус за изпържване на маслинените хапчици
За соса:
- 1/3 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжица пресен сок от лайм или лимон
- 1 скилидка чесън или повече, ако предпочитате
Начин на приготвяне:
Отцедете маслините от маринатата, брашното и галетата сложете в две отделни чинии или купи, яйцето разбийте в трети съд.
Оваляйте маслините първо в брашното, след това потопете в разбитото яйце и накрая сложете в купата с галетата.
Веднага изпържете в горещо олио за около минута и извадете върху хартия, която ще попие излишната мазнина. После прехвърлете в чиния.
Сос направете, добавяйки лимоновия сок и счуканата скилидка чесън към майонезата.
Готови сте да поднесете хрупкавото предястие.
Да ви е вкусно!
Източник: nashakuhnia.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 4 КЕСТЕНЯВ
ТРЕНД ЪП ШАМПОАН ЗА СУХА КОСА VEGETABLE MILK 1 л
ХЕРБАЛКАН МАСЛИНОВИ ЛИСТА тинктура 50 мл
МАСЛИНОВИ ЛИСТА ЕКСТРАКТ капсули * 30 VIRIDIAN
СОУ СИМПЪЛ СТИК SCAR GONE 50 мл
МАСЛИНА ЛИСТ капсули 500 мг * 100 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслина (европейска)
- Салата от маслини и лук
- Панирани зелени домати
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Рецепти за панирани и печени сърнели
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
Коментари към Панирани маслини с майонезен чеснов сос