Панирани кръгчета от спагети на фурна

Необходими продукти:
- 400 грама букатини
- 150 грама сварен грах
- 150 грама нарязано прошуто
- 150 грама кашкавал
- 150 грама бешамелов сос
- 50 грама настърган пармезан
- 1 чаена чаша вода
- 2-3 супени лъжици брашно
- щипка сол
- 100 грама галета
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера, подсолете я и сварете спагетите. Прецедете и ги сложете в купа. Прибавете граха, прошутото, кашкавала, бешамеловия сос и пармезана.
Разбъркайте добре и пресипете сместа в намазана тава. Запечете за 20 минути във фурна, загрята на 180 градуса. След готовност изрежете кръгли форми с помощта на ринг.
Смесете брашното, водата, солта и разбъркайте до хомогенност. Потопете всяка форма в панировката, оваляйте в галета и подредете в застлана с лист пергамент тава.
Поръсете с няколко лъжички зехтин и запечете за 20 минути. Поднесете топли, гарнирани със сос по избор.
Добър апетит!
Източник: cucina.fanpage.it
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ С МОРКОВ 250 г
ОСТРОВИТ ДИЕТИЧНИ СПАГЕТИ 250 г
ХИП ПЮРЕ БИО СПАГЕТИ С ДОМАТИ И МОЦАРЕЛА 220 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г
НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ REGINETTE 12 мм APM0050 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM20000
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА СПАГЕТИ LINGUINE 3 мм и PAPPARDELLE 45 мм ЗА МАШИНА ЗА ПАСТА модел PM20000
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Спагети със сметана и риба тон
- Как да съхраним сготвена паста
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Оризови спагети
- Панирана кладница в масло
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Спагети с морски дарове в доматен сос
- Спагети с пармезан и яйца
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Панирани кръгчета от спагети на фурна