Панирани кисели краставички с чеснов млечен сос
Необходими продукти:
- 3-4 едри кисели краставички
- 3 разбити яйца
- 100 грама брашно
- 100 грама едро смляна галета
- 60 грама масло
- 5 грама чесън на прах
- няколко стръка пресен копър
за соса
- 150 грама цедено кисело мляко
- 1 скилидка чесън, пресована
- 100 грама майонеза
- 1 чаена лъжичка сок от киселите краставички
- 1 супена лъжица картофено пюре
Начин на приготвяне:
Към галетата прибавете маслото, чесъна на прах, копъра и разбъркайте. Нарежете киселите краставички на кръгчета, оваляйте ги в брашното, потопете ги в яйцата, а след това в галетата.
Подредете ги в намазнена тавичка, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. През това време направете соса.

Смесете киселото мляко с чесъна, майонезата, сока и пюрето. Разбъркайте до хомогенност и охладете. Поднесете готовите краставички, гарнирани с получения сос и им се насладете.

Добър апетит!
Източник: www.delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАЛОДЕРМА ДНЕВЕН КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ЗА СУХА КОЖА 50 мл
БИОВЕН БАРСЕЛОНА ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ЯБЪЛКОВИ СТВОЛОВИ КЛЕТКИ, КРАСТАВИЦА И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА * 1
БИЛКА АКВА НЕЙЧЪР МИЦЕЛАРНА ВОДА С КРАСТАВИЦА 400 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ТАЛОДЕРМА HYALURONICA ХИДРАТИРАЩ ДНЕВЕН КРЕМ 50 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Салата от пресни краставици със сварени яйца, кашкавал и майонеза
- Салата от краставици със сварени яйца и киви
- Рецепти за салати от маруля
- Защо е полезно да ядем краставици
- Предястие от краставици с крема сирене, кашкавал и рулца от раци
- Смути зелен еликсир
- За да изхвърлите песъчинките от бъбреците, пийте сок от моркови, краставици и цвекло
- Предястие от пресни краставици с крема сирене, кашкавал и рулца от раци
- Пригответе си охлаждащ спрей за тяло с краставица, алое и кокосово мляко
- Рулца от пресни краставици със сирене, копър и маслини
Коментари към Панирани кисели краставички с чеснов млечен сос