Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Панирани картофи в чеснов бульон

Панирани картофи в чеснов бульон

Панирани картофи в чеснов бульон - изображение

Необходими продукти:


  • 1 килограм картофи
  • 1 чаена чаша брашно
  • 4 разбити яйца
  • мазнина за пържене
  • 1 глава чесън
  • 1 връзка магданоз
  • 500 милилитра пилешки бульон
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

 

Обелете, нарежете на кръгчета картофите. Разбийте яйцата, подсолете според вкуса ви и оваляйте картофите първо в брашното, след това ги потопете в яйчената смес. Сгорещете повече мазнина и ги изпържете до златисто.

Отцедете картофите върху кухненска хартия. В хаванче сложете обелените и нарязани скилидки чесън, прибавете магданоза и намачкайте до хомогенност. В тенджера налейте бульона, прибавете ароматните подправки и изчакайте да заври.

Прибавете картофите и задушете ястието за 30 минути на слаб огън. След готовност разсипете порции и гарнирайте с част от редуцирания бульона. Поднесете и с удоволствие хапнете.

панирани картофи в чеснов бульон

Бон Апети!

Източник: www.annarecetasfaciles.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаХрани и ястияСнимкиИсторияЛайфстайлДиетиБотаникаХранене при...