Панирани картофи в чеснов бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 чаена чаша брашно
- 4 разбити яйца
- мазнина за пържене
- 1 глава чесън
- 1 връзка магданоз
- 500 милилитра пилешки бульон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете, нарежете на кръгчета картофите. Разбийте яйцата, подсолете според вкуса ви и оваляйте картофите първо в брашното, след това ги потопете в яйчената смес. Сгорещете повече мазнина и ги изпържете до златисто.
Отцедете картофите върху кухненска хартия. В хаванче сложете обелените и нарязани скилидки чесън, прибавете магданоза и намачкайте до хомогенност. В тенджера налейте бульона, прибавете ароматните подправки и изчакайте да заври.
Прибавете картофите и задушете ястието за 30 минути на слаб огън. След готовност разсипете порции и гарнирайте с част от редуцирания бульона. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
Коментари към Панирани картофи в чеснов бульон