Панирани картофи в чеснов бульон
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 чаена чаша брашно
- 4 разбити яйца
- мазнина за пържене
- 1 глава чесън
- 1 връзка магданоз
- 500 милилитра пилешки бульон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете, нарежете на кръгчета картофите. Разбийте яйцата, подсолете според вкуса ви и оваляйте картофите първо в брашното, след това ги потопете в яйчената смес. Сгорещете повече мазнина и ги изпържете до златисто.
Отцедете картофите върху кухненска хартия. В хаванче сложете обелените и нарязани скилидки чесън, прибавете магданоза и намачкайте до хомогенност. В тенджера налейте бульона, прибавете ароматните подправки и изчакайте да заври.
Прибавете картофите и задушете ястието за 30 минути на слаб огън. След готовност разсипете порции и гарнирайте с част от редуцирания бульона. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЮРВИТАЛ НОРМА ФЕТ НОПАЛ капсули * 60
СЛАЙСЕР ЗА КАРТОФЕНИ ПРЪЧИЦИ ALPINA
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТИКВА И КАРТОФИ 190 г
КАРТОФЕНО НИШЕСТЕ 400 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ГАНЧЕВ ЗЕЛЕНЧУКОВО ПЮРЕ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Панирани картофи в чеснов бульон