Панирани картофи в чеснов бульон

Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 1 чаена чаша брашно
- 4 разбити яйца
- мазнина за пържене
- 1 глава чесън
- 1 връзка магданоз
- 500 милилитра пилешки бульон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете, нарежете на кръгчета картофите. Разбийте яйцата, подсолете според вкуса ви и оваляйте картофите първо в брашното, след това ги потопете в яйчената смес. Сгорещете повече мазнина и ги изпържете до златисто.
Отцедете картофите върху кухненска хартия. В хаванче сложете обелените и нарязани скилидки чесън, прибавете магданоза и намачкайте до хомогенност. В тенджера налейте бульона, прибавете ароматните подправки и изчакайте да заври.
Прибавете картофите и задушете ястието за 30 минути на слаб огън. След готовност разсипете порции и гарнирайте с част от редуцирания бульона. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
Източник: www.annarecetasfaciles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Супа от коприва с картофи
- Девет ползи от картофените обелки
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Картоф
Коментари към Панирани картофи в чеснов бульон