Панирана бяла риба в картофен чипс и чеснов сос с майонеза
Необходими продукти:
- 1 килограм филе от бяла риба по избор (например хек)
- 2 разбити яйца
- по 1/2 чаена лъжица чесън на прах и червен пипер
- 1 чаена чаша натрошен картофен чипс
- 3/4 чаена чаша хлебни трохи (или галета)
- 3/4 чаена чаша майонеза
- 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон
- 2 пресовани скилидки чесън
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Подсушете филетата с кухненска хартия.
В купичка комбинирайте майонезата, лимоновия сок, чесъна и черния пипер. Приберете за 30 минути на студено, докато приготвяте рибата.
Смесете чесъна на прах, червения пипер, натрошения чипс и хлебните трохи в плитка чиния. А яйцата поставете в друг широк съд.
Потопете филета в яйцата, след това ги оваляйте от двете страни в картофената панировка.
Поставете ги в застлана с хартия за печене тава.
Опечете ги за 10-15 минути, докато станат златисти, а месото лесно се продупчва с вилица.
Сервирайте с майонезения чеснов сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН прах 99 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 2628
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС 29
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Зандер (бяла риба)
- Бяла риба със спанак, домати и маслини
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Печена бяла риба върху морска сол
- Кускус с бяла риба и бейби царевица
- Бяла риба в панировка от пармезан и лимон
- Бяла риба с тиквички в пергамент
- Бяла риба с броколи и гъби в сметана
- Бяла риба на фурна с портокал, магданоз и къри
Коментари към Панирана бяла риба в картофен чипс и чеснов сос с майонеза