Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Панирана бяла риба в картофен чипс и чеснов сос с майонеза

Панирана бяла риба в картофен чипс и чеснов сос с майонеза

Панирана бяла риба в картофен чипс и чеснов сос с майонеза - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм филе от бяла риба по избор (например хек)
  • 2 разбити яйца
  • по 1/2 чаена лъжица чесън на прах и червен пипер
  • 1 чаена чаша натрошен картофен чипс
  • 3/4 чаена чаша хлебни трохи (или галета)
  • 3/4 чаена чаша майонеза
  • 1 супена лъжица прясно изцеден сок от лимон
  • 2 пресовани скилидки чесън
  • черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Подсушете филетата с кухненска хартия.

В купичка комбинирайте майонезата, лимоновия сок, чесъна и черния пипер. Приберете за 30 минути на студено, докато приготвяте рибата.

Смесете чесъна на прах, червения пипер, натрошения чипс и хлебните трохи в плитка чиния. А яйцата поставете в друг широк съд.

Потопете филета в яйцата, след това ги оваляйте от двете страни в картофената панировка.

Поставете ги в застлана с хартия за печене тава.

Опечете ги за 10-15 минути, докато станат златисти, а месото лесно се продупчва с вилица.

Сервирайте с майонезения чеснов сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияДиетиНовиниЛайфстайлЛюбопитноСпортИстория