Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел

Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел

от 13 дек 2016г.
Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

6 яйца
300 грама захар
300 грама брашно
1 шушулка ванилия
щипка сол
пресни ягодоплодни
шоколадови стърготини
лимонов чипс

За карамеления сос:

100 грама захар
100 милилитра течна сметана с масленост 30%
30-40 грама масло

За крема:

500 грама крема сирене
300 милилитра течна сметана с масленост 30%
150 грама пудра захар
1 супена лъжица какао на прах

За целувките:

2 белтъка
140 грама захар

За сиропиране:

100 милилитра захарен сироп
50 милилитра ром или коняк

 

Начин на приготвяне:

Започнете с направата на пандишпана. С помощта на миксер разбийте яйцата на пяна заедно семената ванилия.

Прибавете пресятото с щипка сол брашно и старателно смесете. Изсипете тестото в разглобяема форма с диаметър 22 сантиметра, като преди това покриете дъното й с пергамент.

Изпечете блата във фурната при 180 градуса за около 20-25 минути и извадете да се охлажда върху решетка.

Направете захарен сироп от равни части захар и вода. Докато е топъл прибавете към него шушулка ванилия, налейте коняка или рома. Нека течността заври и веднага свалете от котлона. Когато се охлади напълно, извадете ванилията.

За да приготвите крема, разбийте сметаната до получаване на твърда пяна. Крема сиренето разбийте с какаото и пудрата захар, след което смесете двете маси. Комбинацията трябва да се охлади.

Разрежете блата хоризонтално на 3 или 4 тънки части, които сиропирайте със сладката течност. След това ги намажете с крема и подредете един върху друг.

Най-горния не покривайте с крема, намажете само страните на тортата и я приберете в хладилника.

Време е да се заемете с карамеления сос. Направете го от 40 милилитра вода, към която добавете захарта и нека сместа се вари, докато придобие кехлибарен цвят. Тогава прибавете разбитата на сняг сметана и разбъркайте с тел за разбиване на яйца. Свалете съда от котлона и добавете маслото. Сосът трябва да се охлади до стайна температура.

Ред е за целувките. Направете сироп от захарта и 50 милилитра вода. Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на пухкава пяна, към която на тънка струя влейте сладката течност, без да прекратявате разбиването.

С тази смес намажете страните на тортата, а след това ги покрийте и с карамелен сос.

Нанесете от белтъчената маса и по повърхността на десерта, може и обработите с горелка за целта.

Украсете с пресните плодове, шоколадовите стърготини и лимоновите парченца.

Добър апетит!

Снимка: gastronom.ru

Още по темата:
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
  • Пандишпанова пица с плодове Пандишпанова пица с плодове
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
259.00лв.

РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел
    www.framar.bg 
    на 15 June 2025 в 23:17
    Коментирайте "Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
  • Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
  • Овесена торта без брашно, яйца и масло
  • Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
  • Маслен крем за торти и сладкиши
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
  • Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
  • Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
  • Шоколадов сладкиш с лешници
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2090 дни, 7 часа и 30 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2203 дни, 11 часа и 41 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 2 дни, 7 часа и 1 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 2 дни, 14 часа и 2 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 6 дни, 6 часа и 19 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 7 дни, 5 часа и 44 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

УЕЙТ МЕНИДЖЪР ДРИНК МИКС С ПЛОДОВ ВКУС прах 170.7 г NATURE'S WAY

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах НЕОВКУСЕН 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ПОРТОКАЛ 395г

ХАЯ КОЛАГЕН МАКС прах ЯБЪЛКОВ СОК 395г

ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:51:49

ФЛОРАЖИН ИНТИМЕН ТЕЧЕН САПУН 200 мл

Коментар на: Мая от 13 юни 2025г. в 17:37:22

БЕТАЗОНТРИО 0,500 мг/г + 10 мг/г + 1 мг/г крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 17:06:36

ТАБЕКС таблетки 1.5 мг * 100 СОФАРМА

Коментар на: Aurischo от 13 юни 2025г. в 15:00:47

ЛАВАНДУЛОВ СПИРТ 100 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 13 юни 2025г. в 14:51:45
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival