Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел
![Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pandishpanova-torta.jpg)
Необходими продукти:
6 яйца
300 грама захар
300 грама брашно
1 шушулка ванилия
щипка сол
пресни ягодоплодни
шоколадови стърготини
лимонов чипс
За карамеления сос:
100 грама захар
100 милилитра течна сметана с масленост 30%
30-40 грама масло
За крема:
500 грама крема сирене
300 милилитра течна сметана с масленост 30%
150 грама пудра захар
1 супена лъжица какао на прах
За целувките:
2 белтъка
140 грама захар
За сиропиране:
100 милилитра захарен сироп
50 милилитра ром или коняк
Начин на приготвяне:
Започнете с направата на пандишпана. С помощта на миксер разбийте яйцата на пяна заедно семената ванилия.
Прибавете пресятото с щипка сол брашно и старателно смесете. Изсипете тестото в разглобяема форма с диаметър 22 сантиметра, като преди това покриете дъното й с пергамент.
Изпечете блата във фурната при 180 градуса за около 20-25 минути и извадете да се охлажда върху решетка.
Направете захарен сироп от равни части захар и вода. Докато е топъл прибавете към него шушулка ванилия, налейте коняка или рома. Нека течността заври и веднага свалете от котлона. Когато се охлади напълно, извадете ванилията.
За да приготвите крема, разбийте сметаната до получаване на твърда пяна. Крема сиренето разбийте с какаото и пудрата захар, след което смесете двете маси. Комбинацията трябва да се охлади.
Разрежете блата хоризонтално на 3 или 4 тънки части, които сиропирайте със сладката течност. След това ги намажете с крема и подредете един върху друг.
Най-горния не покривайте с крема, намажете само страните на тортата и я приберете в хладилника.
Време е да се заемете с карамеления сос. Направете го от 40 милилитра вода, към която добавете захарта и нека сместа се вари, докато придобие кехлибарен цвят. Тогава прибавете разбитата на сняг сметана и разбъркайте с тел за разбиване на яйца. Свалете съда от котлона и добавете маслото. Сосът трябва да се охлади до стайна температура.
Ред е за целувките. Направете сироп от захарта и 50 милилитра вода. Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на пухкава пяна, към която на тънка струя влейте сладката течност, без да прекратявате разбиването.
С тази смес намажете страните на тортата, а след това ги покрийте и с карамелен сос.
Нанесете от белтъчената маса и по повърхността на десерта, може и обработите с горелка за целта.
Украсете с пресните плодове, шоколадовите стърготини и лимоновите парченца.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕНА ТОРТА 70587
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ШОКОЛАДОВА ТОРТА BJ627
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА 14069
ИСО ДЕТСКА ДЪРВЕНА ТОРТА ЗА РЯЗАНЕ KRU11223
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ИСО ДЕТСКА ИГРАЧКА ТОРТА ЗА РОЖДЕН ДЕН KRU22382
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Пандишпанов кекс с масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Сурова ягодова торта с кашу, кокос и ванилия
Коментари към Пандишпанова торта с крема сирене, целувки и карамел