Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пай със солена плънка

Пай със солена плънка

от 07 апр 2019г., обновено на 08 апр 2019г.
Пай със солена плънка - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

за тестото:

  • 4 чаени чаши брашно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 200 грама масло, нарязано на кубчета
  • 3 яйца
  • 6 супени лъжици студена вода

за плънката:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама сурова наденица - обелена
  • 3 скилидки чесън, накълцани
  • 3 чаени чаши бейби спанак
  • 8 яйца
  • 450 грама рикота (извара)
  • 1 чаена чаша настъргана моцарела (зряла)
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 120 грама шпеков колбас, нарязан
  • сол, черен пипер, разбито яйце за намазване

Начин на приготвяне:

За тестото смесете брашното със солта, добавете маслото и с ръце направете от него трохи. Добавете яйцата и разбъркайте с ръце, след което започнете да слагате водата, като след всяка лъжица размесвате. Накрая трябва да получите твърдо и ронливо тесто. Отделете 1/3 от него. Увийте двете части тесто във фолио (разделени една от друга) и приберете в хладилник за 1 час.

Междувременно направете плънката - наденицата запържете в малко зехтин, като с шпатула я раздробите на трохи. Когато е готова - след около 6-7 минути пържене, добавете чесъна и спанака. Две минути по-късно свалете от котлона и оставете да се охлади.

Моцарелата, яйцата, рикотата, пармезана и салама разбъркайте заедно, добавете охладената наденица, подправете със сол и пипер.

Загрейте фурната на 190 градуса.

Вземете малка керамична тавичка и я намажете с масло или я напръскайте с готварски спрей.

Разточете по-голямата чат на тестото върху добре набрашнен плот и го прехвърлете в тавичката, като покриете дъното и стените. Отрежете излишното от тестото.

По-малкото разточете също на кръг, с диаметър около 20 сантиметра.

Пълнежа изсипете в тавичката, а отгоре покрийте с по-малкото парче тестото, като направите борд в края на тестото, за да затворите добре плънката.

Направете прорез в центъра на пая, за да избегнете образуването на пара във вътрешността му и намажете добре с яйце.

Печете за 1 час и 15 минути, след което охладете за поне още 15 минути и нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:
  • Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
  • Питки с колбас, царевица и пармезан Питки с колбас, царевица и пармезан
  • Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
  • Чабата сандвич с моцарела, рукола и салами Чабата сандвич с моцарела, рукола и салами
5.0/5 1 оценка

Коментари към Пай със солена плънка

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пай със солена плънка
    www.framar.bg 
    на 13 July 2025 в 14:48
    Коментирайте "Пай със солена плънка"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Консумацията и на малки количества преработено месо повишава риска от болести
  • Соя
  • Как да направим плато с колбаси, сирена и плодове
  • Питки с колбас, царевица и пармезан
  • Калцоне от готово тесто с колбас, лук и сирена
  • Пилешки пай със спанак и кори за баница
  • Домашен ягодов пай без печене
  • Киш Капрезе
  • Кокосов пай
  • Италианска салата с макарони и маслини
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2117 дни, 23 часа и 2 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2231 дни, 3 часа и 12 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 2 дни, 4 часа и 53 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 4 дни, 4 часа и 30 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 9 дни, 2 часа и 49 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 15 дни, 22 часа и 59 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ КОКОС 55 мл

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ ШЕА 55 мл

СИЙСТАРС СОЛИЛУГ ЧЕРНОМОРСКА ЛУГА разтвор 950 мл

АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН 50 мл

МАНХАЕ ИНТИМА капс.*30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Завръщането на ирисовата диагностика

Коментар на: Стоян от 11 юли 2025г. в 16:54:11

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 15:24:45

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: Tania Nikolova от 11 юли 2025г. в 15:03:39

ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ - ХЕФЕ 50 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:39:29

ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:33:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival