Ориз с чушки, чесън и лук

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша и половина ориз
- 3 чаени чаши и половина зеленчуков бульон
- 1 скилидка чесън
- 1 главичка стар лук
- 3-4 червени и зелени леко люти чушки
- сол, черен пипер, зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджера сгорещете зехтин и запържете нарязан на полумесеци лук. Прибавете наситнен чесън и едро нарязани чушки. Подправете със сол, черен пипер и сипете ориза.
Запържете го до прозрачност и налейте бульона. Намалете степента на мощност и оставете ястието да къкри на слаб огън. След като течността се редуцира разсипете порции, охладете и поднесете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.recetasgratis.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
ФИОННА BODY FIRMING АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО С ЛЮТА ЧУШКА И ЗЕЛЕНО КАФЕ 250 мл
АМРИТА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЛЮТА ЧУШКА 330 мл
НЕВРАКСИЛ гел 100 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Огретен от тиквички с ориз
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
- Ориз с лук и масло
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
Коментари към Ориз с чушки, чесън и лук