Ориз с чесън и черен сусам
Необходими продукти за 6 порции:
1 средна глава лук
5 скилидки чесън
250 грама дългозърнест ориз
500 - 600 милилитра бульон или вода
1 чаена лъжица черен сусам (може и бял)
сол на вкус
олио
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно. Нагорещете 3 супени лъжици олио и запържете лука до полупрозрачност. Добавете ориза и чесъна, запържете за минута, разбърквайки.
Изсипете бульона или водата, подсолете на вкус, оставете да заври, намалете котлона, затворете с капак и варете 20 - 25 минути. Ако е необходимо, долейте още течност.
Готовият ориз се смесва със сусама, разбърква се и се поднася като гарнитура.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХЕРБАРАЙС ПАРАЗИКС капсули * 60
НовВИЗАЖ РЕВИТАЛИЗИРАЩИ ТЕЧНИ КРИСТАЛИ ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 50 мл
ПЪЛНОЗЪРНЕСТ СУСАМОВ ТАХАН 550 г БАЛЧО
БИОХЕРБА МАСАЖНО МАСЛО ЗА СПОРТИСТИ ПРОТИВ ПРЕУМОРА И МУСКУЛНИ БОЛКИ 50 мл
ИКАРОВ СУСАМОВО МАСЛО 55 мл
ВЕЛЕДА БЕБЕШКИ ХИДРАТИРАЩ КРЕМ С НЕВЕН 75 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Сусамов тахан - ползи за здравето и приложение
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Сусамово семе - защо е полезно?
- Как да запечем сусам и за какво да го използваме
- Втривайте чесън в скалпа, за да удължите и сгъстите косата
Коментари към Ориз с чесън и черен сусам