Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Оризови топчици, пълнени с пилешко, моркови и варени яйца

Оризови топчици, пълнени с пилешко, моркови и варени яйца

Оризови топчици, пълнени с пилешко, моркови и варени яйца - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама лепкав ориз
  • 200 грама пилешки гърди
  • 1 морков
  • 5 варени яйца
  • половин глава лук
  • соев сос, червен пипер, черен пипер на вкус
  • 1-2 чаени лъжички масло
  • 5-10 грама черен сусам


Начин на приготвяне:


В тиган сгорещете масло и запържете лука, нарязания морков и пилешкото месо. Разбъркайте и подправете със соев сос, черен и червен пипер. Задушете сместа за 20 минути и охладете.

Сварете ориза и го разделете на пет равни части. Разпределете всяка част върху парченце стреч фолио, притиснете с длан, така че да се разпредели равномерно и гарнирайте с месната плънка и едно варено яйце.

оризови топчици

Пригответе останалите топчици по същия начин и завийте стегнато фолиото. Охладете за час, поднесете в чинии, поръсете с черен сусам и поднесете.

оризови топчици

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: miamivores.wordpress.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСпортЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястияВидеоХранене при...ДиетиНовиниБотаникаЛечения