Орехов сос с чесън
Необходими продукти:
100 грама орехови ядки
2 скилидки чесън
50 милилитра олио
1 супена лъжица оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите, но не ги превръщайте в брашно, нека се усещат парченца. Чесъна счукайте заедно със сол на вкус. Смесете двата продукта, налейте оцета и олиото.
Разбъркайте и сосът е готов.
Поднесете като допълнение към месо или просто си го хапнете с хляб.
По желание изпечете предварително орехите, това ще придаде на соса по-различен вкус.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Орехи - ползи и вреди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Против косопад втривайте отвара от орехи в корените на косата
- Рулца от печени чушки с извара и орехи
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сос от крема сирене с гъби и спанак
- Пълнени домати с крема сирене, орехи и препечен хляб
Коментари към Орехов сос с чесън