Орехов сос с чесън

Необходими продукти:
100 грама орехови ядки
2 скилидки чесън
50 милилитра олио
1 супена лъжица оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите, но не ги превръщайте в брашно, нека се усещат парченца. Чесъна счукайте заедно със сол на вкус. Смесете двата продукта, налейте оцета и олиото.
Разбъркайте и сосът е готов.
Поднесете като допълнение към месо или просто си го хапнете с хляб.
По желание изпечете предварително орехите, това ще придаде на соса по-различен вкус.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС УСКОРИТЕЛ ЗА ТЕН И СОЛАРИУМ 150 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехи - ползи и вреди
- Черен орех
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Орехов сос с чесън