Орехов сос с чесън
Необходими продукти:
100 грама орехови ядки
2 скилидки чесън
50 милилитра олио
1 супена лъжица оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Счукайте орехите, но не ги превръщайте в брашно, нека се усещат парченца. Чесъна счукайте заедно със сол на вкус. Смесете двата продукта, налейте оцета и олиото.
Разбъркайте и сосът е готов.
Поднесете като допълнение към месо или просто си го хапнете с хляб.
По желание изпечете предварително орехите, това ще придаде на соса по-различен вкус.
Добър апетит!
Снимка: priyatnogo-appetita.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Орехи - ползи и вреди
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Черен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Сос Бъфало
- Карамелизирани орехи с канела
Коментари към Орехов сос с чесън