Орехово мляко с мед и ванилия
Необходими продукти:
1 чаена чаша орехови ядки
3 чаени чаши вода (отделно за накисване на ядките)
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица ванилов екстракт
щипка сол
Начин на приготвяне:
Залейте ореховите ядки с вода, която да ги покрива напълно. Оставете за една нощ на стайна температура, след което отцедете течността, изплакнете ядките и ги изсипете в блендер. Налейте водата, прибавете меда, ванилията и солта. Разбийте всичко (не по-малко от 2 минути) до еднородност.
Готовото мляко прецедете с помощта на марля. Може да съхранявате в хладилник до 7 дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 мл
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
МИЛУПА МИЛУМИЛ 1+ 550 г
ЕН - ТИ - ТУС С МЕД И ЛИМОН таблетки за смучене * 20 ЕКОФАРМ
ФРИЗОЛАК 1 от 0 до 6 месеца 400 г
ХИП 1 ОРГАНИЧНО МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 600 г 2022
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Орехи - ползи и вреди
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Отслабване с мед и канела
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Опасни взаимодействия между храни и лекарства
Коментари към Орехово мляко с мед и ванилия