Орехово мляко с мед и ванилия

Необходими продукти:
1 чаена чаша орехови ядки
3 чаени чаши вода (отделно за накисване на ядките)
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица ванилов екстракт
щипка сол
Начин на приготвяне:
Залейте ореховите ядки с вода, която да ги покрива напълно. Оставете за една нощ на стайна температура, след което отцедете течността, изплакнете ядките и ги изсипете в блендер. Налейте водата, прибавете меда, ванилията и солта. Разбийте всичко (не по-малко от 2 минути) до еднородност.
Готовото мляко прецедете с помощта на марля. Може да съхранявате в хладилник до 7 дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Безалкохолни коктейли и сокове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Орехи - ползи и вреди
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Как и защо да си направим вода с електролити
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешко филе с мед и горчица
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
Коментари към Орехово мляко с мед и ванилия