Орехови бисквити с нежна млечна глазура
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена лъжичка хлебна сода
- щипка сол
- 1 чаена чаша меко масло
- 150 грама захар
- 150 грама кафява захар
- 1 яйце
- ампула ванилов екстракт
- 1/2 чаена чаша нарязани орехови ядки
- 30 счукани орехови ядки за поръсване
за глазурата:
- 1 и 1/2 чаена чаша кафява захар
- 1/2 чаена чаша кондензирано мляко
- 1 супена лъжица масло
- щипка сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото, захарта, яйцето и ванилията до пухкав крем. В купа сложете солта, брашното, содата и нарязаните орехи, сипете яйчната смес и направете меко тесто. Покрийте със стреч фолио и охладете за час. Загрейте фурната на 190 градуса. Застелете тава с лист пергамент, оформете топчета от бисквитената смес, наредете ги и изпечете до готовност.
През това време смесете захарта, солта и кондензираното мляко, оставете ги да заврат и разбърквайте до хомогенност. Добавете маслото, солта, разбийте с миксер до желаната гъстота и охладете крема. Глазирайте бисквитите с него и поръсете със счукани орехови ядки.
Поднесете и се насладете!
Да ви е сладко!
Източник: inspiredbycharm.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
Коментари към Орехови бисквити с нежна млечна глазура