Орехова торта
Необходими продукти
За тестото:
4 яйца
100 гр счукани орехови ядки
50 гр пшенично брашно
100 гр захар
За плънката:
20 гр счукани орехови ядки
20 гр бадеми
50 гр захар
600 мл сметана
1 яйце
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците (за тестото). Разбийте белтъците със сол до получаването на плътна пяна. Жълтъците разбъркайте със захарта, след това изсипете брашното, орехите и прибавете разбитите белтъци. Разбъркайте сместа, сложете я в предварително затоплена форма за печене и поставете във фурната до готовност. След като блатът бъде готов, извадете от фурната, оставете да изстине, извадете от формата и разрежете на две части (да се получат два пласта). Смесете останалите орехи, сметаната, яйцето, бадемите, захарта и оставете плънката на котлона, докато се сгъсти, бъркайки. Когато кремът се охлади, намажете блатовете и ги слепете. Тортата може да покриете с шоколадова глазура и да украсите с ядки.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Млечна торта с малини и бял шоколад
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура
- Торта Тиква
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Орехова торта със сметанов крем и шоколадова глазура
- Сметанова торта от меденки с банани и орехи
- Медена торта със сметанов крем и орехи
Коментари към Орехова торта