Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Омлет с тиква, кашкавал и чесън

Омлет с тиква, кашкавал и чесън

Омлет с тиква, кашкавал и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама тиква
  • 2 глави средно големи глави лук
  • 3 яйца
  • 50 милилитра прясно мляко
  • кашкавал на вкус
  • 1 скилидка чесън (по желание)
  • подправки на вкус
  • олио или масло за пържене

 

Начин на приготвяне:

Лука нарежете на полукръгчета или на едри квадратчета, а тиквата на големи сламки.

Сгорещете предпочитаната мазнина в тиган, в нея изсипете лука, нека се запържи леко и тогава прибавете тиквата. Задушавайте около 3-4 минути.

Разбийте яйцата с млякото в купа, подправете.

Сложете ситно нарязана скилидка чесън (ако ще използвате) при зеленчуците и ги залейте с яйцата.

Затворете тигана с капак, намалете температурата на котлона и изпечете до желаната готовност.

Разрежете омлета на парчета, поръсете с рендосан кашкавал и добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: w-say.ru

Още по темата:

3.5, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиДиетиСнимкиЛайфстайлБотаника