Омлет с тиква, кашкавал и чесън
Необходими продукти:
- 150 грама тиква
- 2 глави средно големи глави лук
- 3 яйца
- 50 милилитра прясно мляко
- кашкавал на вкус
- 1 скилидка чесън (по желание)
- подправки на вкус
- олио или масло за пържене
Начин на приготвяне:
Лука нарежете на полукръгчета или на едри квадратчета, а тиквата на големи сламки.
Сгорещете предпочитаната мазнина в тиган, в нея изсипете лука, нека се запържи леко и тогава прибавете тиквата. Задушавайте около 3-4 минути.
Разбийте яйцата с млякото в купа, подправете.
Сложете ситно нарязана скилидка чесън (ако ще използвате) при зеленчуците и ги залейте с яйцата.
Затворете тигана с капак, намалете температурата на котлона и изпечете до желаната готовност.
Разрежете омлета на парчета, поръсете с рендосан кашкавал и добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: w-say.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
НАТУРАЛИКО ПРОСТАТ ХЕЛТ капсули * 60
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЛОСИОН ПРИ КОСОПАД ЗА МАЗЕН СКАЛП GR8 50 мл BIOTRICOLOGIA
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ВЕГИ ПРОТЕИН КОМПЛЕКС 500 г ШОКОЛАД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Диета с тиква за 12 дни
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Тиквени кексчета с орехи и шоколад
- Сладка тиква с орехи
- Смути от сурова тиква с банан, ябълка, кефир и сусам
- Тиквеник от бутер тесто с яйца и прясно мляко
- Омлет с кисело мляко и зеленчуци
Коментари към Омлет с тиква, кашкавал и чесън