Омлет с печурки и лук
 
    Необходими продукти:
- 200 грама печурки
- 1 глава лук
- 3 супени лъжици масло
- 6 яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 супена лъжица брашно
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Печурките нарежете на парчета, които запържете заедно с накълцания лук в нагорещеното масло.
Яйцата разбийте, налейте при тях 2 супени лъжици прясно мляко, сложете лъжица брашно и подправете със сол и смлян черен пипер.
Изсипете яйчената смес в намазнен тиган. Когато основата се запече, изсипете върху нея гъбената плънка.

Сгънете омлета на две и нека остане върху котлона до готовност от двете страни.

Да ви е вкусно!
Източник: cooking.wild-mistress.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Горска печурка, Кафява горска печурка
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Двуспорова печурка
- Дребна печурка, Пеперуда
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Пържени печурки в соев сос
- Как да съхраняваме печурките - част 2
- Ядливи ли са всички култивирани гъби, какво да правим при отравяне?
- Кайгана - омлет по турски





Коментари към Омлет с печурки и лук