Омлет с печурки и лук

Необходими продукти:
- 200 грама печурки
- 1 глава лук
- 3 супени лъжици масло
- 6 яйца
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 супена лъжица брашно
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Печурките нарежете на парчета, които запържете заедно с накълцания лук в нагорещеното масло.
Яйцата разбийте, налейте при тях 2 супени лъжици прясно мляко, сложете лъжица брашно и подправете със сол и смлян черен пипер.
Изсипете яйчената смес в намазнен тиган. Когато основата се запече, изсипете върху нея гъбената плънка.
Сгънете омлета на две и нека остане върху котлона до готовност от двете страни.
Да ви е вкусно!
Източник: cooking.wild-mistress.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Гъбена салата с моркови, кашкавал и кисели краставички
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Омлет с шунка, домат и кашкавал (в пакет)
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Омлет с печурки и лук