Овчарски пай с карфиол
Необходими продукти:
- 350 грама сварен карфиол
- 80 милилитра
- 1 скилидка чесън
- сол и черен пипер
- 2 супени лъжици масло
- 100 грама настърган пармезан
за плънката
- 200 грама нарязани печурки
- 400 грама телешка или агнешка кайма
- стръкче розмарин
- 1 главичка лук, наситнена
- 2 стръка нарязан керевиз
- 4 нарязани чеснови скилидки
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 2 супени лъжици доматено пюре
- 200 милилитра телешки бульон
- 150 грама настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
В купа нарежете ситно карфиола, добавете сол, черен пипер, скилидка чесън и пасирайте. Прибавете маслото, пармезана, налейте бульон и продължете разбиването. Получената хомогенна смес разстелете на дъното на тава, а останалата заделете за по-късно.
В тиган сотирайте гъбите, прибавете накъсана на малки парченца кайма и подправете с розмарин. Разбъркайте и добавете лука, чесъна, червения пипер, керевиза, доматеното пюре и бульона. Задушете сместа за 10-15 минути, махнете капака и гответе до редуциране на течността.
Разпределете плънката в тавата, покрийте с останалия пасиран карфиол и поръсете с кашкавал. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете ястието, разрежете порции и поднесете топло.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Пържен карфиол по корейски
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Копривен пай с гъби и кедрови ядки
Коментари към Овчарски пай с карфиол