Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Овчарски пай с карфиол

Овчарски пай с карфиол

Овчарски пай с карфиол - изображение

Необходими продукти:


  • 350 грама сварен карфиол
  • 80 милилитра
  • 1 скилидка чесън
  • сол и черен пипер
  • 2 супени лъжици масло
  • 100 грама настърган пармезан


за плънката


  • 200 грама нарязани печурки
  • 400 грама телешка или агнешка кайма
  • стръкче розмарин
  • 1 главичка лук, наситнена
  • 2 стръка нарязан керевиз
  • 4 нарязани чеснови скилидки
  • 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
  • 2 супени лъжици доматено пюре
  • 200 милилитра телешки бульон
  • 150 грама настърган кашкавал

 

Начин на приготвяне:

 

В купа нарежете ситно карфиола, добавете сол, черен пипер, скилидка чесън и пасирайте. Прибавете маслото, пармезана, налейте бульон и продължете разбиването. Получената хомогенна смес разстелете на дъното на тава, а останалата заделете за по-късно.

В тиган сотирайте гъбите, прибавете накъсана на малки парченца кайма и подправете с розмарин. Разбъркайте и добавете лука, чесъна, червения пипер, керевиза, доматеното пюре и бульона. Задушете сместа за 10-15 минути, махнете капака и гответе до редуциране на течността.

Разпределете плънката в тавата, покрийте с останалия пасиран карфиол и поръсете с кашкавал. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете ястието, разрежете порции и поднесете топло.

овчарски пай с карфиол

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: mayakitchenette.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаСнимки