Овесен десерт на тиган със сушени сини сливи и орехи
Необходими продукти:
- 80 грама сушени сини сливи
- 65 грама орехи
- 2 чаени чаши овесени ядки
- мед на вкус
- 2 супени лъжици вода
Начин на приготвяне:
Нарежете ситно сушените сини сливи, орехите счукайте, овесените ядки изпечете за 5 минути в сух тиган.
Смесете подготвените продукти и налейте малко преварена гореща вода (първо една супена лъжица, после още една). Сместа трябва да стане влажна, гъста и лепкава, но не мокра. Подсладете с мед и разбъркайте добре.
Изсипете тестото в тиган, подмазан със зехтин, заравнете повърхността, притискайки сместа към дъното на съда. Комбинацията трябва да е с плътна консистенция, ако това не е така, добавете още овесени ядки.
Поставете тигана върху котлона, загрят на ниска температура. Изпечете от двете страни (по 7-10 минути от всяка), до зачервяване. Десертът трябва да стане още по-плътен, но внимавайте да не прегори.
Поднесете го охладен.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Овесена отвара
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
Коментари към Овесен десерт на тиган със сушени сини сливи и орехи