Овесено-кашкавалена каша с чесън и пържени яйца
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши вода
- 1/2 чаена чаша овесени ядки
- 1 настъргана скилидка чесън
- 1/4 чаена чаша настърган кашкавал или друг вид любимо сирене
- 1 супена лъжица нарязан зелен лук
- 4 яйца
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте водата в малка тенджера и поставете на котлона. Когато течността заври, намалете температурата до средна и прибавете овесените ядки и чесъна. Затворете съда с капак и оставете да се приготвят около 5-7 минути.След това свалете от огъня и подправете на вкус. Изпържете яйцата, като внимавате и запазите жълтъците цели.
Разпределете кашата в подходящи чинии и във всяка сложете по 2 яйца.
Ястието е готово.
Добър апетит!
Източник:
naskorujuruku.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Бисквити от овесени ядки и банани
- Овесена отвара
Коментари към Овесено-кашкавалена каша с чесън и пържени яйца