Овесени ядки с доматен сос, чедър и яйца

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 супени лъжици лук, накълцан на ситно
- 2 чаени чаши овесени ядки
- 4 1/2 чаени чаши вода
- 10 чаени чаши зеленолистни
- 2 чаени лъжици оцет
- 1 чаена чаша настърган чедър
- 1/4 чаена чаша доматен сос (може да използвате лютеница, например)
- 4 сварени яйца
Начин на приготвяне:
Сложете 1 лъжица зехтин в касерола. Изпържете лука, докато омекне, добавете овесените ядки, а след минута сипете 4 чаши вода и подправете с четвърт лъжица сол и черен пипер. Сварете за около 10-12 минути, за да се получи кремообразна консистенция на овесените ядки.
Междувременно останалия зехтин сложете в друг съд и затоплете. Прибавете зеленолистните, сложете 1/2 чаена чаша вода и подправете със сол и черен пипер. Когато омекнат, прибавете оцета и свалете от котлона.
Сложете чедъра и соса в овесените ядки и сервирайте със зеленолистните и сварените яйца.
Източник:
www.eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени питки с кисело мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Разтоварващ ден с овесена каша
- 6 често допускани грешки при приготвянето на овесена каша
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Брауни с фурми без печене (веган)
- Овесена каша с банани, мед и орехи
Коментари към Овесени ядки с доматен сос, чедър и яйца