Овесени пръчици с кашкавал

Необходими продукти:
90 грама овесени ядки
80 грама пшенично брашно
70 грама масло
50 грама кашкавал
80 мл прясно мляко
1/4 ч. л. смлян черен пипер
1/2 ч. л. сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и овесените ядки, сол и пипер. Добавете нарязаното на кубчета размекнато масло, настъргания кашкавал и накрая млякото. Замесете тесто. Ако е необходимо, налейте още мляко. Поръсете плота с брашно и разточете тестото под формата на правоъгълник с дебелина 4 мм. След това разрежете на ивици с ширина 1 см.
Застелете тава с хартия за печене, може да подмажете с мазнина. Подредете пръчиците и ги сложете да се пекат в загрята до 190 градуса фурна за 10-12 минути (до златисто).
Може да използвате различни видове сирена и кашкавал - така всеки път ще получавате различни на вкус пръчици.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ОСТРОВИТ MGZB МАГНЕЗИЙ + ЦИНК УЛТРА таблетки * 120
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Бутер банички с шунка и кашкавал
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
Коментари към Овесени пръчици с кашкавал