Овесена каша с прясно мляко, крема сирене и канела
Необходими продукти:
- 1,5 чаени чаши овесени ядки
- 600 милилитра прясно мляко
- 50 грама масло
- 1-2 супени лъжици захар
- 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
- 1/2 чаена лъжица сол
За соса:
- 2 супени лъжици краве масло
- 3 супени лъжици кафява захар
- 1,5 чаени лъжици канела
- 50 грама крема сирене
- 6 супени лъжици пудра захар
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 2-3 капки ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в тенджера и подсладете на вкус. Добавете ваниловия екстракт, солта, поставете върху котлона и изчакайте да кипне. Тогава в него изсипете овесените ядки и ги варете в продължение на 5 минути при непрекъснато бъркане. Когато кашата започне да се сгъстява, затворете тенджерата с капак, намелете температурата на котлона до слаба и оставете така за 7 минути. След това свалете съда от огъня, добавете маслото в кашата, отново затворете и изчакайте още 5 минути.
Следва да направите два соса. За единия е необходимо да разтопите маслото в тиган и към него да добавите кафявата захар, канелата и да изчакате, докато сладките кристалчета се разтопят напълно.
Втория сос затоплете крема сиренето (например в микровълновата за 10 секунди), смесете го с пудрата захар, налейте млякото, ваниловия екстракт и разбъркайте.
Разпределете овесената каша в чинии и поднесете с двата соса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесено мляко
- Разтоварващ ден с овесена каша
Коментари към Овесена каша с прясно мляко, крема сирене и канела