Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Овесена каша с прясно мляко, крема сирене и канела

Овесена каша с прясно мляко, крема сирене и канела

Овесена каша с прясно мляко, крема сирене и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 1,5 чаени чаши овесени ядки
  • 600 милилитра прясно мляко
  • 50 грама масло
  • 1-2 супени лъжици захар
  • 1/2 чаена лъжица ванилов екстракт
  • 1/2 чаена лъжица сол

За соса:

  • 2 супени лъжици краве масло
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 1,5 чаени лъжици канела
  • 50 грама крема сирене
  • 6 супени лъжици пудра захар
  • 1 супена лъжица прясно мляко
  • 2-3 капки ванилов екстракт

 

Начин на приготвяне:

Налейте прясното мляко в тенджера и подсладете на вкус. Добавете ваниловия екстракт, солта, поставете върху котлона и изчакайте да кипне. Тогава в него изсипете овесените ядки и ги варете в продължение на 5 минути при непрекъснато бъркане. Когато кашата започне да се сгъстява, затворете тенджерата с капак, намелете температурата на котлона до слаба и оставете така за 7 минути. След това свалете съда от огъня, добавете маслото в кашата, отново затворете и изчакайте още 5 минути.

Следва да направите два соса. За единия е необходимо да разтопите маслото в тиган и към него да добавите кафявата захар, канелата и да изчакате, докато сладките кристалчета се разтопят напълно.

Втория сос затоплете крема сиренето (например в микровълновата за 10 секунди), смесете го с пудрата захар, налейте млякото, ваниловия екстракт и разбъркайте.

Разпределете овесената каша в чинии и поднесете с двата соса.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ДиетиЛюбопитно