Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал

Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал

Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 ивици бекон
  • 1 глава лук
  • 85 грама овесени ядки
  • 240 милилитра вода
  • 50-80 грама кашкавал
  • 2 яйца
  • подправки
  • зелен лук за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Нарежете ивиците бекон и сложете парченцата в студен тиган без мазнина, който поставете върху несилен огън. След 10 минути извадете бекона в чиния, а в съда оставете около една супена лъжица мазнина (от отделилата се при пърженето).

В нея изсипете нарязания стар лук и го пържете около минута при постоянно бъркане.

След това добавете овесените ядки, бъркайте 15 секунди и налейте водата. Намелете температурата на котлона до минимална и задушете за 8-10 минути, докато овесените ядки се сварят.

Междувременно изпържете яйцата в отделен съд. Ако оставите жълтъка течен, ще получите вкусен сос към ястието.

Минута преди да свалите кашата от котлона, добавете към нея настъргания кашкавал.

След това разпределете в чинии или купи, по повърхността разпределете парченца хрупкав бекон, сложете яйцата и поръсете със зелен лук.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ЛюбопитноДиети