Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал

Необходими продукти:
- 2 ивици бекон
- 1 глава лук
- 85 грама овесени ядки
- 240 милилитра вода
- 50-80 грама кашкавал
- 2 яйца
- подправки
- зелен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете ивиците бекон и сложете парченцата в студен тиган без мазнина, който поставете върху несилен огън. След 10 минути извадете бекона в чиния, а в съда оставете около една супена лъжица мазнина (от отделилата се при пърженето).
В нея изсипете нарязания стар лук и го пържете около минута при постоянно бъркане.
След това добавете овесените ядки, бъркайте 15 секунди и налейте водата. Намелете температурата на котлона до минимална и задушете за 8-10 минути, докато овесените ядки се сварят.
Междувременно изпържете яйцата в отделен съд. Ако оставите жълтъка течен, ще получите вкусен сос към ястието.
Минута преди да свалите кашата от котлона, добавете към нея настъргания кашкавал.
След това разпределете в чинии или купи, по повърхността разпределете парченца хрупкав бекон, сложете яйцата и поръсете със зелен лук.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 2.5 кг
ОСТРОВИТ БЕТА АЛАНИН ОВКУСЕН прах 200 г
ОВЕСЕНИ ЯДКИ ФИНИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
ОСТРОВИТ ОВЕСЕНО БРАШНО 1000 г
ОВЕСЕНИ ЯДКИ 250 г ПЪТ КЪМ ЗДРАВЕ
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Палачинки от боб и овесени ядки
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
Коментари към Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал