Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 ивици бекон
- 1 глава лук
- 85 грама овесени ядки
- 240 милилитра вода
- 50-80 грама кашкавал
- 2 яйца
- подправки
- зелен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете ивиците бекон и сложете парченцата в студен тиган без мазнина, който поставете върху несилен огън. След 10 минути извадете бекона в чиния, а в съда оставете около една супена лъжица мазнина (от отделилата се при пърженето).
В нея изсипете нарязания стар лук и го пържете около минута при постоянно бъркане.
След това добавете овесените ядки, бъркайте 15 секунди и налейте водата. Намелете температурата на котлона до минимална и задушете за 8-10 минути, докато овесените ядки се сварят.
Междувременно изпържете яйцата в отделен съд. Ако оставите жълтъка течен, ще получите вкусен сос към ястието.
Минута преди да свалите кашата от котлона, добавете към нея настъргания кашкавал.
След това разпределете в чинии или купи, по повърхността разпределете парченца хрупкав бекон, сложете яйцата и поръсете със зелен лук.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ УЕЙТ ГЕЙНЪР 2.5 кг
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ОУТ МАШ 2000 гр.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
МАЙПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ С РАЗЛИЧНИ ВКУСОВЕ 1 кг
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени питки с кисело мляко
- Овесена отвара
- Бисквитки от овесени ядки с мед и парченца орехи
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
Коментари към Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал