Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 ивици бекон
- 1 глава лук
- 85 грама овесени ядки
- 240 милилитра вода
- 50-80 грама кашкавал
- 2 яйца
- подправки
- зелен лук за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете ивиците бекон и сложете парченцата в студен тиган без мазнина, който поставете върху несилен огън. След 10 минути извадете бекона в чиния, а в съда оставете около една супена лъжица мазнина (от отделилата се при пърженето).
В нея изсипете нарязания стар лук и го пържете около минута при постоянно бъркане.
След това добавете овесените ядки, бъркайте 15 секунди и налейте водата. Намелете температурата на котлона до минимална и задушете за 8-10 минути, докато овесените ядки се сварят.
Междувременно изпържете яйцата в отделен съд. Ако оставите жълтъка течен, ще получите вкусен сос към ястието.
Минута преди да свалите кашата от котлона, добавете към нея настъргания кашкавал.
След това разпределете в чинии или купи, по повърхността разпределете парченца хрупкав бекон, сложете яйцата и поръсете със зелен лук.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lifehacker.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ОВЕСЕНИ ЯДКИ 1000 гр.
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
АМИКС МР. ПОПЪРС ОУТ МАШ 600 гр.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ С ОВЕС 190 г
АМИКС МР. ПОПЪРС ОУТ МАШ 2000 гр.
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Овесени бонбони с райски ябълки и фурми
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Овесени бисквити с ябълки, мед, семена и ядки
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Овесена торта с кондензирано мляко, шоколад и ядки
Коментари към Овесена каша с бекон, яйца и кашкавал