Овесена каша с бананов топинг

Необходими продукти:
600 милилитра прясно мляко
300 грама овесени ядки
2 супени лъжици захар кристална бяла
30 грама кафява захар
1 банан
1 супена лъжица орехови ядки
1/2 чаена лъжица настъргана портокалова кора
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица кленов сироп
щипка канела
щипка индийско орехче
щипка сол
Начин на приготвяне:
Сложете млякото на среден огън да заври, добавяйки към него щипка сол, щипка канела и 2 супени лъжици захар. След това изсипете овесените ядки и нека кашата се вари, докато се сгъсти, бъркайки.
Обелете банана и го нарежете на кръгчета със средна дебелина. Сгорещете тиган с незалепващо покритие на максимална температура, след което намалете до слаба и в него изсипете кафявата захар, канелата, индийското орехче и бъркайте, докато захарта се разтопи. Когато това стане, сложете маслото, портокаловата кора и кленовия сироп. Разпределете банановите колелца по повърхността на соса и изпържете от всяка страна в продължение на минута. Добавете орехите, разбъркайте и свалете от котлона.
Готовата овесена каша полейте с топинга и добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
ВИКТОРИЯ БЮТИ SPOONFUL ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ 3-ДНЕВНА ВЪЛШЕБНА ГРИЖА 20 мл * 3
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША ОВЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Излекувайте гастрита за няколко дни само с банани
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Овесени питки с кисело мляко
- Софт храни
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- 6 често допускани грешки при приготвянето на овесена каша
- Разтоварващ ден с овесена каша
Коментари към Овесена каша с бананов топинг