Шоколадов топинг

Необходими продукти:
200 грама шоколад (черен)
3 супени лъжици сладолед или мляко (колкото е по-голямо количеството, толкова по-рядък става топингът)
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада в емайлирана тенджерка на много слаб огън, бъркайки непрекъснато. След като се разтопи напълно, добавете млякото или сладоледа и старателно разбъркайте. После се прибавя маслото, отново се разбърква и се сваля от котлона.
Сместа трябва да изстине. Може да се използва като глазура на торта.
Предложение: Ако разбивате топлата смес с миксер, добавете консервирани плодове (ананас, вишна, круши и др.), разлейте във формички и оставете във фризер за час. Получава се страхотен десерт.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ФАРМОНА СУИТ СИКРЕТ МАСЛЕНО - ЗАХАРЕН ПИЛИНГ ЗА ТЯЛО С АРОМАТ НА ШОКОЛАД 200 мл
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Сос Бъфало
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
Коментари към Шоколадов топинг