Шоколадов топинг
Необходими продукти:
200 грама шоколад (черен)
3 супени лъжици сладолед или мляко (колкото е по-голямо количеството, толкова по-рядък става топингът)
1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада в емайлирана тенджерка на много слаб огън, бъркайки непрекъснато. След като се разтопи напълно, добавете млякото или сладоледа и старателно разбъркайте. После се прибавя маслото, отново се разбърква и се сваля от котлона.
Сместа трябва да изстине. Може да се използва като глазура на торта.
Предложение: Ако разбивате топлата смес с миксер, добавете консервирани плодове (ананас, вишна, круши и др.), разлейте във формички и оставете във фризер за час. Получава се страхотен десерт.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
БИОТЕЧ ZERO СОС 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Сос Бъфало
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
Коментари към Шоколадов топинг