Невероятно вкусни маслени бисквити с крема сирене
Представяме ви рецепта за едни от най-успешните и най-нежни маслени бисквити, които може да приготвите. Благодарение на деликатната текстура на крема сиренето, вкусът на бисквитите няма да е натъртващо сладък. Вижте как да ги приготвите.
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша масло със стайна температура
- 60 грама крема сирене със стайна температура
- 1 чаена чаша захар
- 1 голямо яйце
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1/2 чаена лъжица екстракт от бадем
- 2 чаени лъжици настъргана лимонова кора
- 9 чаени чаши брашно
- 4 1/2 чаени лъжици бакпулвер
- 1 1/2 чаени лъжици сол
Начин на приготвяне:
На първо място е важно да уточним, че трябва да темперирате крема сиренето и маслото, като ги извадите от хладилника час преди влагането им в рецептата.
Най-добре е да използвате статичен, но не е проблем да приготвите рецептата и с обикновен ръчен миксер, стига да имате достатъчно търпение да разбиете съставките.
В купата на миксера сложете крема сиренето и маслото, заедно със захарта. Разбивайте, докато кристалчетата захар се разтворят, а сместа стане пухкава и придобие блед цвят.
Добавете яйцето, екстрактите от ванилия и бадем и лимоновата кора.
Оставете съставките да се разбиват, а през това време в друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. С лъжица пресипвайте сухите продукти към маслото, като изчаквайте всяка да се усвои добре, преди да добавите следващата. Разбъркайте с миксер, докато се получи тестото, след което го оформете на топка.
Разделете тестото на две части и разточете между два листа хартия за печене или домакинско фолио. Оставете за 1 час в хладилника, за да се охлади.
Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тави за печене, като ги покриете с хартия.
С помощта на формички за сладки изрежете желаните фигурки и наредете в тавите, като оставяте малко разстояние между бисквитите. Печете ги в продължение на 8-12 минути, в зависимост от дебелината им. Щом съвсем леко променят цвета си, значи са готови.
Оставете ги да се охладят за 5 минути в тавата, след което прехвърлете върху решетка.
Ако искате да ги украсите с айсинг или друга глазура, изчакайте да изстинат напълно. Съхранявайте сладките в плътно затворен съд.
Вижте всички тънкости за приготвянето на перфектните маслени бисквити.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Бананови бисквити с овесени ядки и стафиди
- Шоколадови бисквитки с фъстъчено масло без брашно
- Лесни солени бисквити с масло
- Сладки гъбки
- Домашни слепени бисквити
Коментари към Невероятно вкусни маслени бисквити с крема сирене