Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Невероятно вкусни маслени бисквити с крема сирене

Невероятно вкусни маслени бисквити с крема сирене

Невероятно вкусни маслени бисквити с крема сирене - изображение

Представяме ви рецепта за едни от най-успешните и най-нежни маслени бисквити, които може да приготвите. Благодарение на деликатната текстура на крема сиренето, вкусът на бисквитите няма да е натъртващо сладък. Вижте как да ги приготвите.

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша масло със стайна температура
  • 60 грама крема сирене със стайна температура
  • 1 чаена чаша захар
  • 1 голямо яйце
  • 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
  • 1/2 чаена лъжица екстракт от бадем
  • 2 чаени лъжици настъргана лимонова кора
  • 9 чаени чаши брашно
  • 4 1/2 чаени лъжици бакпулвер
  • 1 1/2 чаени лъжици сол

Начин на приготвяне:

На първо място е важно да уточним, че трябва да темперирате крема сиренето и маслото, като ги извадите от хладилника час преди влагането им в рецептата.

Най-добре е да използвате статичен, но не е проблем да приготвите рецептата и с обикновен ръчен миксер, стига да имате достатъчно търпение да разбиете съставките.

В купата на миксера сложете крема сиренето и маслото, заедно със захарта. Разбивайте, докато кристалчетата захар се разтворят, а сместа стане пухкава и придобие блед цвят.

Добавете яйцето, екстрактите от ванилия и бадем и лимоновата кора.

Оставете съставките да се разбиват, а през това време в друга купа смесете брашното, бакпулвера и солта. С лъжица пресипвайте сухите продукти към маслото, като изчаквайте всяка да се усвои добре, преди да добавите следващата. Разбъркайте с миксер, докато се получи тестото, след което го оформете на топка.

Разделете тестото на две части и разточете между два листа хартия за печене или домакинско фолио. Оставете за 1 час в хладилника, за да се охлади.

Загрейте фурната на 180 градуса. Пригответе тави за печене, като ги покриете с хартия.

тесто

С помощта на формички за сладки изрежете желаните фигурки и наредете в тавите, като оставяте малко разстояние между бисквитите. Печете ги в продължение на 8-12 минути, в зависимост от дебелината им. Щом съвсем леко променят цвета си, значи са готови.

Оставете ги да се охладят за 5 минути в тавата, след което прехвърлете върху решетка.

Ако искате да ги украсите с айсинг или друга глазура, изчакайте да изстинат напълно. Съхранявайте сладките в плътно затворен съд.

Вижте всички тънкости за приготвянето на перфектните маслени бисквити.

бисквити

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниРецептиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитно