Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Полезна информация 5 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте маслени бисквити

5 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте маслени бисквити

5 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте маслени бисквити - изображение

Приготвянето на сладки за празниците е традиция, която не е разпространена само у нас - цял свят прави различни коледни бисквити и курабии. Едни от най-предпочитаните са маслените сладки, тъй като те не променят своята форма при печене и са с много нежен вкус, който не се натрапва.

Но за да приготвите перфектните маслени сладки, трябва да знаете няколко тънкости, които ние сега ще ви споделим.

1. Маслото и крема сиренето придават на бисквитите невероятен вкус - най-добрите захарни сладки имат високо съдържание на масло и крема сирене. Голямото количество на маслените продукти прави бисквитите много нежни и им добавя деликатен аромат.

2. Не прекалявайте с месенето. Следвайте стриктно рецептата и след като получите добра текстура, не продължавайте да месите тестото, добавяйки му още сухи или мокри съставки. Това ще го утежни и то няма да е така нежно след изпичането, освен това ще се наруши консистенцията му и то няма да е лесно за обработване.

тесто

3. Разточете тестото преди печене. Повечето маслени бисквити се нуждаят от охлаждане, преди да бъдат изпечени. Но всъщност е най-добре, след като направите тестото, да го разточите. След това го приберете за 30 минути в хладилника и изрежете формите. Така няма да се притеснявате, че тестото ще се размекне при обработката.

4. Замразете тестото до 1 месец. Спокойно може да замразите тестото за бисквитите и да го съхранявате в продължение на 1 месец, без то да развали качествата си. Причината за това е високото съдържание на мазнини (масло). Просто увийте плътно масленото тесто в стреч фолио, сложете го в пластмасов или метален съд и го приберете във фризера. При готовност и желание да го ползвате, го оставете да се размрази в хладилника за една нощ, след което действайте по вече познатия ви начин.

5. Бисквитите са готови преди да покафенеят. Повечето бисквити се пекат, докато получат златист загар, но това правило не важи за маслените сладки. Ако ги изпечете, следвайки горното правило, те ще станат много хрупкави и ще загубят нежната си текстура. Затова трябва да ги печете около 5 минути, а когато започнат съвсем леко да придобиват цвят, ги извадете от фурната.

По статията работи: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлНовиниЗдравни съветиЛюбопитно