5 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте маслени бисквити
Приготвянето на сладки за празниците е традиция, която не е разпространена само у нас - цял свят прави различни коледни бисквити и курабии. Едни от най-предпочитаните са маслените сладки, тъй като те не променят своята форма при печене и са с много нежен вкус, който не се натрапва.
Но за да приготвите перфектните маслени сладки, трябва да знаете няколко тънкости, които ние сега ще ви споделим.
1. Маслото и крема сиренето придават на бисквитите невероятен вкус - най-добрите захарни сладки имат високо съдържание на масло и крема сирене. Голямото количество на маслените продукти прави бисквитите много нежни и им добавя деликатен аромат.
2. Не прекалявайте с месенето. Следвайте стриктно рецептата и след като получите добра текстура, не продължавайте да месите тестото, добавяйки му още сухи или мокри съставки. Това ще го утежни и то няма да е така нежно след изпичането, освен това ще се наруши консистенцията му и то няма да е лесно за обработване.
3. Разточете тестото преди печене. Повечето маслени бисквити се нуждаят от охлаждане, преди да бъдат изпечени. Но всъщност е най-добре, след като направите тестото, да го разточите. След това го приберете за 30 минути в хладилника и изрежете формите. Така няма да се притеснявате, че тестото ще се размекне при обработката.
4. Замразете тестото до 1 месец. Спокойно може да замразите тестото за бисквитите и да го съхранявате в продължение на 1 месец, без то да развали качествата си. Причината за това е високото съдържание на мазнини (масло). Просто увийте плътно масленото тесто в стреч фолио, сложете го в пластмасов или метален съд и го приберете във фризера. При готовност и желание да го ползвате, го оставете да се размрази в хладилника за една нощ, след което действайте по вече познатия ви начин.
5. Бисквитите са готови преди да покафенеят. Повечето бисквити се пекат, докато получат златист загар, но това правило не важи за маслените сладки. Ако ги изпечете, следвайки горното правило, те ще станат много хрупкави и ще загубят нежната си текстура. Затова трябва да ги печете около 5 минути, а когато започнат съвсем леко да придобиват цвят, ги извадете от фурната.
По статията работи: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Полезна информация
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Овесени бисквити с ядки, сушени плодове и мед
- Канелени сладки с мед
- Канелени бисквити без захар с овесени ядки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
Коментари към 5 неща, които трябва да знаете, когато приготвяте маслени бисквити