Невероятна шоколадова торта
Необходими продукти:
4 яйца
2 ч. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. олио
1 ванилия
3 с. л. какао
1 бакпулвер
За глазурата:
1 кутия варено кондензирано мляко
200 грама масло
2 шоколада
Начин на приготвяне:
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци (яйцата трябва да бъдат студени, от хладилник). Разбийте белтъците с щипка сол на пухкава пяна, която по-късно да придаде на блата пореста структура. Още един важен момент: от растителните масло е най-добре да се използва рафинирано слънчогледово олио, защото то няма мирис на практика.
Смесете жълтъците със захарта, ванилията, прибавете олиото и разбъркайте добре. След това налейте млякото, изсипете какаото и отново разбъркайте. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Прибавяйте по малко от него и замесете шоколадово тесто с еднородна консистенция. Не забравяйте да включите и белтъците.
Излейте тестото в широка кръгла форма, пече се при 180 градуса в продължение на 45-50 минути.
Готовия охладен блат разрежете хоризонтално на 3 пласта. Може да изпечете тестото на два пъти и да разделите блатовете на 2 части (така ще получите общо 4 слоя).
За да направите глазурата трябва само да смесите кондензираното мляко с размекнатото масло и 1-то блокче шоколад (разтопен). Разбъркайте всичко добре и с тази смес слепете блатовете и намажете тортата отгоре и отстрани.
Другия шоколад разтопете най-накрая и с него полейте вече готовата торта. След това я сложете за известно време в хладилник. Може да украсите с ягоди. Ефектът е невероятен.
Да ви е сладко!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с маслен крем
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Дяволска торта с крем Ганаш
- Шоколадова торта от бисквити и орехи без печене
Коментари към Невероятна шоколадова торта