Нахут на тиган с бекон и яйца
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 глави шалот, нарязани на тънко
- 1 супена лъжица стръкове магданоз
- 1 малка зелена чушка
- 1 скилидка чесън, намачкана
- 100 грама бекон
- 2 консерви по 400 грама нахут
- 1/2 чаена чаша доматен сос
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и изпържете лука, стръковете магданоза, бекона, чесъна и гответе 2-3 минути, докато шалотът омекне. Добавете нахута и разбъркайте. Няколко минути по-късно сложете доматения сос, 1 чаша вода и намалете температурата. Гответе 10-15 минути, докато сосът се редуцира. Подправете и направете 4 дупки в сместа, в които чукнете по едно яйце. Покрийте с капак и изчакайте 3-4 минути, докато те се сготвят. Сервирайте ястието топло.
Източник:
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Пикантна яхния от леща и нахут
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Бисквити с брашно от нахут, овесени ядки и банан
- Къри с нахут, грах и картофи
Коментари към Нахут на тиган с бекон и яйца