Нахут на тиган с бекон и яйца

Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин
- 2 глави шалот, нарязани на тънко
- 1 супена лъжица стръкове магданоз
- 1 малка зелена чушка
- 1 скилидка чесън, намачкана
- 100 грама бекон
- 2 консерви по 400 грама нахут
- 1/2 чаена чаша доматен сос
- 4 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина и изпържете лука, стръковете магданоза, бекона, чесъна и гответе 2-3 минути, докато шалотът омекне. Добавете нахута и разбъркайте. Няколко минути по-късно сложете доматения сос, 1 чаша вода и намалете температурата. Гответе 10-15 минути, докато сосът се редуцира. Подправете и направете 4 дупки в сместа, в които чукнете по едно яйце. Покрийте с капак и изчакайте 3-4 минути, докато те се сготвят. Сервирайте ястието топло.
Източник:
delicious.com.au
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Нахут в доматен сос с лимон
- Бобови култури
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Къри с нахут, грах и картофи
- Аквафаба – натуралният заместител на яйца
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Хрупкав печен нахут за аперитив
Коментари към Нахут на тиган с бекон и яйца