Наденица с пюре от карфиол и пащърнак
Необходими продукти:
- 200 грама пащърнак, обелен и нарязан на едро
- 500 грама карфиол
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 малки глави червен лук, тънко нарязани
- 2 стръка розмарин, нарязани
- 1 супена лъжица брашно
- 1 кубче телешки бульон, разтворен в 375 милилитра гореща вода
- 8 надници
- 300 грама замразен грах
- 100 милилитра мляко
- 25 грама масло
Начин на приготвяне:
Сварете пащърнака в подсолена вода за 15 минути, след това прибавете карфиола и варете още 5 минути. Отцедете и оставете в горещата тенджера върху все още топлия котлон, за да се изсушат от влагата.
Междувременно в тиган загрейте зехтина и добавете лука и розмарина, пържете 15 минути, като от време на време разбърквате. Поръсете с брашното и след минута сипете бульона. Разбъркайте, за да се разтвори в него брашното и варете, докато се сгъсти като сос. Подправете на вкус и оставете настрана, поддържайте соса топъл.
Наденицата сложете в намазнена тава и изпечете за 16-18 минути, до готовност.
Бланширайте граха за 3 минути във вряща вода и отцедете.
Намачкайте карфиола и пащърнака, смесете ги, прибавете към тях млякото и маслото, направете пюре.
В чиния сложете от него, добавете отгоре наденички и полейте със соса.
realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Наденички с гъби и лук
- Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
- Тортила питки с наденица и яйца
- Запечен боб с наденица и чесън
- Гювеч със зеленчуци, наденица и вино
- Веган наденички
Коментари към Наденица с пюре от карфиол и пащърнак