Наденица с пюре от карфиол и пащърнак
    Необходими продукти:
- 200 грама пащърнак, обелен и нарязан на едро
 - 500 грама карфиол
 - 1 супена лъжица зехтин
 - 2 малки глави червен лук, тънко нарязани
 - 2 стръка розмарин, нарязани
 - 1 супена лъжица брашно
 - 1 кубче телешки бульон, разтворен в 375 милилитра гореща вода
 - 8 надници
 - 300 грама замразен грах
 - 100 милилитра мляко
 - 25 грама масло
 
Начин на приготвяне:
Сварете пащърнака в подсолена вода за 15 минути, след това прибавете карфиола и варете още 5 минути. Отцедете и оставете в горещата тенджера върху все още топлия котлон, за да се изсушат от влагата.
Междувременно в тиган загрейте зехтина и добавете лука и розмарина, пържете 15 минути, като от време на време разбърквате. Поръсете с брашното и след минута сипете бульона. Разбъркайте, за да се разтвори в него брашното и варете, докато се сгъсти като сос. Подправете на вкус и оставете настрана, поддържайте соса топъл.
Наденицата сложете в намазнена тава и изпечете за 16-18 минути, до готовност.
Бланширайте граха за 3 минути във вряща вода и отцедете.
Намачкайте карфиола и пащърнака, смесете ги, прибавете към тях млякото и маслото, направете пюре.
В чиния сложете от него, добавете отгоре наденички и полейте със соса.
realfood.tesco.com
Коментари към Наденица с пюре от карфиол и пащърнак