Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна
Необходими продукти:
- 5 парченца сурова наденица
- 3 жълти чушки
- 3 глави лук
- 2 червени чушки
- 3 скилидки чесън, обелени и нарязани
- няколко стръка пресен босилек
- 2 стръка пресен риган
- зехтин и сол
- щипка черен пипер
- 50 милилитра бяло вино
- няколко листенца пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете чушките. Сложете ги в намазана със зехтин тава. Обелете лук, нарежете го на филийки и го сложете в тава. Добавете чесъна, ригана, и бялото вино.
Подправете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте, прибавете наденицата и загрейте фурната на 200 градуса. Запечете ястието за 30 минути и охладете.
Украсете с пресния босилек и нарязания ситно магданоз. Разпределете ястието в чинии, поднесете и с удоволствие хапнете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: thesuburbansoapbox.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Рецепти за домашен бахур
- Боб с наденица и кисело зеле
- Печена домашна наденица с чесън, лук и горчица
- Задушен нахут с картофи, наденица и бекон
- Наденички с гъби и лук
- Тортила питки с наденица и яйца
- Веган наденички
- Запечен боб с наденица и чесън
- Прасенца от маслено тесто с пълнеж
- Яхния с наденица и боб на тиган
Коментари към Печена наденица с бяло вино и зеленчуци на фурна