Мъфини с кафе и бонбони
Необходими продукти:
1/4 чаена чаша какао
- 6 супени лъжици силно кафе
- 1 1/4 чаена чаша брашно
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1/2 чаена лъжица бакпулвер
- 1/4 чаена лъжица сода за хляб
- 1 чаена чаша захар
- 1/2 чаена чаша масло - на стайна температура
- 2 яйца - на стайна температура
- 1 чаена лъжица екстракт от ванилия
- 1/2 чаена чаша заквасена сметана - на стайна температура
- 1 чаена чаша сини и жълти малки шоколадови бонбони + още за декорация
- Глазура с крема сирене
- жълта боя за храна
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса и пригответе форма за мъфини с 12 места, като сложите хартийка за кексчета в чашките.
Разбъркайте кафето с какаото и оставете да се охлади. Смесете в купа брашното, солта, бакпулвера и содата за хляб.
С миксер разбийте до пухкав крем маслото и захарта (2-4 минути). Добавете яйцата едно по едно, накрая сложете ванилията. Намалете скоростта на миксера и добавете брашното и заквасената сметана - сложете част от брашното, след това сметаната и завършете отново с брашно. Добавете кафето и разбъркайте за последно.
Разпределете сместа между 12-те чашки и печте 25-26 минути.
Оставете готовите кексчета да се охладят на пълно.
С чаена лъжица направете дупка във всеки мъфин и напълнете с бонбони.
Оцветете глазурата с хранителната боя и украсете мъфините. Декорирайте с останалите бонбони.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: countryliving.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Перфектните бананови мъфини
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Таханови мъфини с банан и овесени ядки
- Мъфини с пълнеж от лимонов крем и глазура
- Рецепти за великденски кексчета
- Мини чийзкейк с карамел
- Мини морковени кексчета с глазура от крема сирене
Коментари към Мъфини с кафе и бонбони