Мус от бял шоколад с Бейлис
Необходими продукти:
- 1 чаена лъжичка неовкусен желатин
- 1 супена лъжица вода
- 1 чаена чаша пълномаслена сметана, охладена
- 2 супени лъжици Бейлис /или друг ликьор с кафе/
- 2 големи жълтъка
- 3 супени лъжици захар
- щипка сол
- 120 грама бял шоколад, разтопен и охладен
Начин на приготвяне:
- Поставете желатина в малка купичка и го поръсете с водата. Оставете го да престои, докато набъбне.
- Разбийте сметаната с миксер до гладък крем и я охладете в продължение на 20 минути.
- Разтопете шоколада на водна баня до гладка консистенция. Оставете настрана.
- В голяма купа разбийте жълтъците със захарта и солта за около 5 минути.
- Добавете ликьора, желатина и разтопения бял шоколад. Разбъркайте.
- Използвайте гумена шпатула, за да добавите разбитата сметана.
- Разбъркайте добре, разпределете в чаши и покрийте с найлоново фолио.
- Охладете шоколадовия мус за минимум 4 часа.
- Поръсете с какао и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: peasandpeonies.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Шоколадов крем с маскарпоне и кондензирано мляко (за торти и сладкиши)
- Шоколадов крем за торта (2 варианта)
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадов крем с банан и авокадо
- Шоколадов мус с бита сметана
- Глазура от бял шоколад
- Баварски крем с бял шоколад
- Шоколадов мус с чили
- Бейлис шоколадов мус
- Експресен млечен шоколадов мус
Коментари към Мус от бял шоколад с Бейлис