"Мраморни" яйца

Необходими продукти:
3 яйца
3 пак. черен чай
1 с. л. соев сос
анасон
пръчка канела
зърна кориандър
Начин на приготвяне:
Варете яйцата в продължение на 10 минути и ги охладете. След това натрошете черупката, но тя трябва да се напука и да остане на яйцето, а не да падне. Сложете вода да заври в подходящ съд, към нея добавете пакетчетата чай, соевия сос и подправките. Потопете яйцата в получената течност и нека се варят около 30 минути. Оставете да изстинат във водата и тогава ги обелете.
Резултатът: интересен външен вид и страхотен вкус.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Великденски пиленца от яйца
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
- Мариновани яйца в соев сос
- Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
- Пикантни яйца
Коментари към "Мраморни" яйца