Сварени яйца, запечени в млечен сос с кашкавал

Необходими продукти:
9 яйца
100 грама кашкавал
1 скилидка чесън
1 малка глава лук
80 грама масло и още малко за намазване
2 супени лъжици брашно
250 милилитра прясно мляко
2 супени лъжици заквасена сметана
щипка индийско орехче
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо (около 10 минути). След това залейте със студена вода, за да се охладят и ги обелете. Разрежете на две части.
Обелете лука, нарежете го и намачкайте. Смесете със ситно накълцания чесън и ги изпържете заедно до златисто в половината от маслото на бавен огън (около 10 минути).
Прибавете брашното, разбъркайте и постепенно налейте прясното мляко. Не спирайте да бъркате, докато сместа се сгъсти.
Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус, индийското орехче и сложете заквасената сметана. Свалете съда от котлона.
Подмажете тава с масло и в нея подредете половинките яйца с разрязаната част нагоре. Намажете ги с получения сос, поръсете с настърган кашкавал и сложете парченца масло.
Изпечете ястието в загрята до 170 градуса фурна до образуването на златиста коричка (около 10-12 минути).
Поднесете го топло.
Добър апетит!
Снимка: subscribe.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени яйца с майонеза и маслини
- Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
- Яйца в доматен сос с кашкавал и сметана
- Мариновани яйца в соев сос
- Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
- Сварени яйца с плънка в кашкавалена панировка
- Мишки от яйца с чеснова плънка
- Крокети от сварени яйца с шунка и кашкавал
- Пикантни яйца
- Как да обелите варените яйца по-лесно
Коментари към Сварени яйца, запечени в млечен сос с кашкавал