Морковена торта в чаша
Необходими продукти:
- 1 1/2 супена лъжица кокосово масло
- 1 супена лъжица мед
- 1 голямо яйце
- 1 1/2 супени лъжици бадемово брашно
- 1 1/2 супени лъжици кокосово брашно
- 2 супени лъжици настърган морков
- 1 шепа орехи, нарязани на ситно
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За глазурата:
- 1 супена лъжица сирене крема
- 2 супени лъжици мед
- 1/4 чаена лъжичка екстракт от ванилия
Начин на приготвяне:
- Поставете кокосовото масло в голяма чаша и го разтопете в микровълновата за около 10-15 секунди.
- Добавете меда и яйцето и разбъркайте с вилица.
- Прибавете бадемовото и кокосовото брашно, морковите, орехите, канелата и бакпулвера. Разбъркайте добре.
- Загрейте на висока степен в микровълновата за около 2 минути.
- Оставете морковената торта да се охлади, а през това време направете глазурата.
- В малка купа смесете крема сиренето, меда и ваниловия екстракт.
- Гарнирайте и поднесете.
Да ви е сладко!
Снимки: theironyou.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Кокосово-морковена торта с ананас
- Веган морковена торта
- Веган морковена торта с кокос, ядки и ядливи цветя
- Морковен кекс с ананас и маслен крем
- Торта Морков
- Веган морковена торта с кокосов крем
- Класическа морковена торта с глазура
- Морковена торта с орехи, канела и крема сирене
- Морковена торта без глутен
- Морковена палачинкова торта
Коментари към Морковена торта в чаша