Модерните наименования на ястията и напитките - Втора част
Във втората част продължаваме с модерните наименования на ястията и напитките, които днес срещаме навсякъде около нас. Нека видим какво се крие зад тези съвременни имена.
Милфей (Милфьой)
Класика от френската кухня. Mille-feuille се превежда от френски като "хиляди листенца". Наименованието се ражда заради карамеленото многолистно тесто, което е основата на десерта.

Киш
Оставаме във Франция, за да вкусим от отворената баница, наречена киш, която може да бъде приготвена с различни плънки - месо, гъби, зеленчуци и т. н.

Макарон
Макарон се наричат френски бадемови сладки, които се правят от белтъци, пудра захар, захар на пясък, смлени бадеми и хранителни оцветители. Тези малки кръгли и леки сладки-целувки с мек пълнеж се състоят от две половинки, слепени с крем.

Тарт
Тартът също е вид отворена френска пита, която се приготвя от специално пясъчно тесто, замесено без сол и захар. За плънка може да се използват плодове, зеленчуци, месо, риба и други. Тартовете, изпечени в малки формички, се наричат тарталети.

Крамбъл
Крамбълът е класически английски десерт от плодове, запечени под коричка от натрошено пясъчно тесто.

Самифредо
Следва невероятният италиански домашен сладолед с различни пълнежи (шоколад, орехи, плодове и други), наречен самифредо. Десертът не се замразява напълно, той трябва да бъде мек и нежен, сякаш е леко разтопен.

Креп
Крепите са много тънки здрави палачинки, родом от Франция. Приготвянето им си е истинско изпитание за готвачите, защото да се изпече изключително тънка палачинка не е най-лесната задача.
Сладък вариант на креп се прави като за тестото се използва пшенично брашно, а за солени палачинки - брашно от елда или кестени. Пекат се с помощта на специален сач.

Сабайон
Сабайонът представлява яйчен крем, към който е добавено вино. Италианският десерт се приготвя много лесно: жълтъците се разбиват със захар до получаването на пяна, след това се прибавя виното и отново се разбива, но на водна баня. Поднася се с плодове, ягодоплодни или бисквити, бишкоти.

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
КОКОЖИ сашета * 20 DXN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Балансирайте нивата на кръвна захар с напитка от кокос, банан и бадемово мляко
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Къри, Дърво къри
- Подобрете зрението със сок от моркови, тиква и чушка
- Фреш от киви с лимон
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Бейлис Мока фрапе
- Повишете защитните сили в организма с напитка от ананас и грейпфрут
- Освежаваща билкова напитка
- Плодово смути с грейпфрут и ленени семена
Коментари към Модерните наименования на ястията и напитките - Втора част