Модерните наименования на ястията и напитките - Втора част
Във втората част продължаваме с модерните наименования на ястията и напитките, които днес срещаме навсякъде около нас. Нека видим какво се крие зад тези съвременни имена.
Милфей (Милфьой)
Класика от френската кухня. Mille-feuille се превежда от френски като "хиляди листенца". Наименованието се ражда заради карамеленото многолистно тесто, което е основата на десерта.
Киш
Оставаме във Франция, за да вкусим от отворената баница, наречена киш, която може да бъде приготвена с различни плънки - месо, гъби, зеленчуци и т. н.
Макарон
Макарон се наричат френски бадемови сладки, които се правят от белтъци, пудра захар, захар на пясък, смлени бадеми и хранителни оцветители. Тези малки кръгли и леки сладки-целувки с мек пълнеж се състоят от две половинки, слепени с крем.
Тарт
Тартът също е вид отворена френска пита, която се приготвя от специално пясъчно тесто, замесено без сол и захар. За плънка може да се използват плодове, зеленчуци, месо, риба и други. Тартовете, изпечени в малки формички, се наричат тарталети.
Крамбъл
Крамбълът е класически английски десерт от плодове, запечени под коричка от натрошено пясъчно тесто.
Самифредо
Следва невероятният италиански домашен сладолед с различни пълнежи (шоколад, орехи, плодове и други), наречен самифредо. Десертът не се замразява напълно, той трябва да бъде мек и нежен, сякаш е леко разтопен.
Креп
Крепите са много тънки здрави палачинки, родом от Франция. Приготвянето им си е истинско изпитание за готвачите, защото да се изпече изключително тънка палачинка не е най-лесната задача.
Сладък вариант на креп се прави като за тестото се използва пшенично брашно, а за солени палачинки - брашно от елда или кестени. Пекат се с помощта на специален сач.
Сабайон
Сабайонът представлява яйчен крем, към който е добавено вино. Италианският десерт се приготвя много лесно: жълтъците се разбиват със захар до получаването на пяна, след това се прибавя виното и отново се разбива, но на водна баня. Поднася се с плодове, ягодоплодни или бисквити, бишкоти.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТИ ОТ РЕСТОРАНТА НА ГОРДЪН РАМЗИ - ГОРДЪН РАМЗИ - ХЕРМЕС
ДЖИНДЖИФИЛ 200 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
СЕДЕМ НАЧИНА - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
КОПРИВА НА ПРАХ 50 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ПЕТ СЪСТАВКИ ПО СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ - ДЖЕЙМИ ОЛИВЪР - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Гозбите на бабите по света - Пета част
- Жена създава "Енциклопедия на цветовете", за да ни помогне да наричаме цветовете с правилните им имена
- Направете си напитка с уникални лечебни свойства от мляко, мед, ванилия и канела
- Как да спасим ястието, ако е прекалено лютиво
- Вина и сирена - кое с какво?
- Гозбите на бабите по света - Първа част
- Брекина
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Направете си детоксикираща вода от мед, лимон и чиа
- Задушено пиле с картофи
Коментари към Модерните наименования на ястията и напитките - Втора част