Многослойни питки с картофено пюре, заквасена сметана и кашкавал

Необходими продукти
За тестото:
- 450 грама брашно
- 1 чаена чаша топла вода
- пакетче суха мая
- 2 яйца
- масло
За слоевете:
- картофено пюре
- заквасена сметана
- кашкавал (настърган)
- сол
Начин на приготвяне:
Маята разтворете във водата (топла), прибавете 250 грама от брашното, не разбърквайте, само покрийте съда и го оставете на топло място, докато втаса.
Когато това стане, добавете останалото брашно, вода и изчакайте още 2 часа. Щом втаса отново, сложете сол, яйцата, масло на вкус и замесете еластично тесто. Нека втаса на топло.
По желание може да сложите мъничко захар при замесването, както и да използвате прясно мляко вместо вода.
Разделете тестото на 8-9 равни части.
Разточете ги подредете в тава. Притиснете с дъното на подходяща чаша, за да оформите местенца за плънката.
В тези вдлъбнатини сложете по малко картофено пюре, намажете го със заквасена сметана и поставете за 20 минути във фурната.
Изпечете питките при 200 градуса. Когато повърхността се зачерви, поръсете с кашкавала и върнете във фурната, докато той се разтопи.
Добър апетит!
Източник: topshef.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Цветни рулца от тортила питки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Овесени питки с кисело мляко
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Точени марокански питки на тиган тип карталачки
- Печени тиквички с кашкавал и чесън
- Африкански питки теф инджера с чътни от моркови
Коментари към Многослойни питки с картофено пюре, заквасена сметана и кашкавал