Млечно-яйчен крем Англез (за торти и сладкиши)

Необходими продукти:
- 4 жълтъка
- 400 милилитра прясно мляко (може да използвате течна сметана)
- 100 грама захар
- ванилия
Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците в купа, добавете и захарта. Трябва да се получи бяла пухкава маса.
Сгорещете прясното мляко (почти до кипване) и прибавете ванилията.
След това влейте на тънка струя при жълтъците, като бъркате непрекъснато.
Когато добавите всичкото мляко, върнете течността обратно в тенджерата.
Поставете я върху котлона и затоплете, докато кремът започне да се сгъстява.
Готовността може да проверявате с помощта на дървена лъжица. Когато млечната смес спре да се стича от прибора и по него остане тънък слой, прокарайте пръст в крема, ако остане бразда, това е признак на готовност.
Охладете го веднага. Това може да направите, като поставите купата в съд със студена вода.
Преди да приготвите торта или любим сладкиш с него, нека престои в хладилника 6-8 часа.
Добър апетит!
Източник: elaizik.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЛЕШНИКОВ КРЕМ 400 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ESN ПРОТЕИНОВ КРЕМ ЛЕШНИК 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Домашен маршмелоу крем
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Сос от сушени домати, крема сирене и авокадо
- Млечно-маслен крем с грис и лимон (за торти и сладкиши)
- Кокосов крем Рафаело
- Бисквитени пастички с крема сирене (без печене)
- Орехов крем за торта с кондензирано мляко
- Мини чийзкейк във форма за мъфини
- Плодова салата с крем
- Рогчета с кокосов крем и теменужки
Коментари към Млечно-яйчен крем Англез (за торти и сладкиши)